Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


ÉDESANYÁM DIÓTORTÁJA

2008.01.25

Hozzávalók (egy 26-28 cm átmérőjű tortaformához):

A tésztához: 8 tojás, 8 evőkanál cukor, 8 púpos evőkanál rétesliszt (vagy 5 púpos evőkanál rétesliszt és 5 púpos evőkanál darált dió), fél kiskanál őrölt fahéj.

A krémhez: 15 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg vaj, 15 dkg darált dió, fél kiskanál őrölt fahéj.

 A díszítéshez: fél diószemek.

 

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből - fokozatosan hozzáadva a cukrot - kemény habot verünk. Ezután, tovább verve a habot, egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat is.
A fahéjjal összeszitált lisztet (vagy a dióval összekevert lisztet) laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabba. (Ne maradjon csomós!)
A tésztát egy sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon tűpróbáig sütjük.

A krémhez  a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral robotgép habverőjével puha, habos, kifehéredő krémmé keverjük (kb. 10 perc magas fokozaton). Az így kapott vajkrémbe kanállal belekeverjük a finomra darált diót.
Ha kihűlt a piskóta, 3-4 rétegre vágjuk, megtöltjük és bevonjuk a diókrémmel. A félretett felezett dióval díszítjük.

 

Tipp:

Ugyanezt a tortát darált mandulával vagy mogyoróval elkészítheted.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.