Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


EGYSZERŰ DIÓTORTA

2012.02.01

Hozzávalók (egy 20 cm átmérőjű tortához):

A tésztához: 15 dkg liszt, 10 skg vaj, 5 dkg cukor, csipetnyi őrölt fahéj, fél citrom reszelt héja.
A töltelékhez: 25 dkg darált dió, 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 3 tojás, negyed kávéskanál örölt fahéj.

A díszítéshez: olvasztott csokoládé, néhány felezett dió, citromfű- vagy mentalevél.
 

p1110822-dd.jpg


 

Elkészítés:

A töltelék hozzávalóit összekeverjük. A tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrunk.
A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, és egyenletes vastagságban belenyomkodjuk a tésztát úgy, hogy ne csak a forma alját, de az oldalát is befedje kb. 3 cm magasan. A tölteléket a tészta közepébe kanalazzuk, és elegyengetjük. A tortát 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük. Miután kihűlt, olvasztott csokoládéval díszítjük.

  

p1110855-dd.jpg

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.