Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


EMELETES CSOKITORTA

2012.03.30

 p1140503-dd.jpg

  

Hozzávalók:

A piskótához: 10 tojás, 10 evőkanál cukor, 10 evőkanál rétesliszt, 2 evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor.

A csokoládékrémhez: 40 dkg jó minőségű étcsokoládé, 6 dl tejszín, 2 evőkanál rum.

A díszítéshez: 60 dkg csokoládébevonatú ostyarudacska, 5 dkg olvasztott csokoládé, marcipánvirágok.

  

p1140506-dd.jpg

  

Elkészítés:

A krémhez a tejszínt fazékba öntjük, beleszórjuk az apró darabokra tördelt csokoládét, és állandóan kevergetve kis lángon felforraljuk, majd teljesen kihűtjük, hozzákeverjük a rumot. Néhány órára, de még jobb, ha egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket - a cukrot apránként hozzáadva - kemény habbá verjük. A tojásfehérjehabba egyenként belekeverjük a tojássárgákat, közben folyamatosan tovább verve a habot. Végül fakanállal laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabba az egybeszitált lisztet és kakaóport.
A tésztát egy 24 és egy 18 cm átmérőjű tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Amikor megsült, rácsra borítva kihűtjük.

 

A kihűlt piskótákat három-három egyforma vastag korongra vágjuk.

A csokoládékrémhez a kihűtött tejszínes csokoládét robotgéppel habbá verjük.

A nagyobb piskótalapokat a tortatálra tesszük, és megtöltjük őket a csokikrémmel, a felső közepére is krémet kenünk, ráillesztjük a szintén megtöltött kisebb tortalapokat. A torta oldalát is bevonjuk vékonyan a krémmel, majd körben a piskótakorongokhoz illesztjük az ostyarudakat. A torta tetejét olvasztott csokoládéval vonjuk be és marcipánvirágokkal díszítjük.

    

p1140444-dd.jpg

  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Emeletes csokitorta

(Éva, 2013.03.30 12:18)

Csodás ez a torta ! Én csak most találtam erre az oldalra és nagyon tetszik !!!