ÉN KICSI PÓNIM TORTA - MY LITTLE PONY CAKE
Hozzávalók:
A piskótához (a piskóta téglalap alakú és kb. 21 x 25 cm méretű): 10 tojás, 10 evőkanál cukor, 9 evőkanál rétesliszt, 2 evőkanál holland (sötét, cukrozatlan) kakaópor.
A krémhez: 2 tojás, 2 evőkanál liszt, 20 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaó, 2 dl tej, egy csomag vaníliás cukor, 10 dkg vaj.
A díszítéshez: 25 dkg fehér marcipán, több színű ételfesték, 5 dkg olvasztott csokoládé.
Szükséges még egy A4-es papírra nyomtatott (kb. 21 x 25 cm nagyságú) sablon a filmfiguráról és egy kis ecset (jó az iskolai ecset is, csak új és alaposan kimosott legyen).
Elkészítés:
A tésztához kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket - a cukrot apránként hozzájuk adva - kemény habbá verjük. A tojásfehérjehabba egyenként belekeverjük a tojássárgájákat, közben folyamatosan tovább verve a habot. Végül fakanállal laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabba a kakaóporral egybeszitált lisztet.
Az így kapott tésztából három kb. 21 x 25 cm-es téglalapot sütünk. A megsült piskótalapokat rácson kihűtjük.
A krémhez a tojásokat simára keverjük a liszttel, a kakaóporral, a porcukorral és a hideg tejjel, majd állandóan keverve, kis lángon, sűrűre főzzük. A tűzről levéve langyosra hűtjük, aztán habosra keverjük a vajjal.
A kihűlt piskótalapokat egymásra rakjuk. A papírsablont rátesszük, és körbevágjuk a piskótát a sablon mentén.
Az egyik piskótalapot tortatálra tesszük.
A csokoládékrémet három részre osztjuk, és az egyharmadát egyenletes vastagságban a piskótára kenjük. Erre megint egy piskótalap, majd megint krém, megint piskóta következik. Minden tésztalapot kicsit rányomkodunk a töltelékre. A tortát kívülről is bevonjuk a krémmel.
A marcipánt porcukorral behintett deszkán a sablonnal megegyező méretűre nyújtjuk. A sablon mentén a marcipánlapot is körbevágjuk.
A marcipánt ételfestékkel befestjük a figura színeinek megfelelően. (Vigyázat, nagyon kevés folyadékban oldjuk föl a festéket, nehogy átáztassa a marcipánt!) A kontúrokat olvasztott (de nem meleg) csokoládéval húzzuk meg.
A marcipánlapot a torta tetejére tesszük.
A torta oldalát színes cukordrazséval díszíthetjük.
Tipp:
Ha a sima csokoládétortát túl egyszerűnek tartod, a középső piskótalapot (és a másik két lap körbevágása után megmaradt felesleges piskótát) tépd kisebb darabokra, öntözd meg egy kis rummal (vagy pici vízzel elkevert rumaromával) és így tedd a torta közepébe. Ez még jobban földobja a tortát.
Sablon a tortához:
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Tessék, fölraktam a kedvedért egy képet a tortáról oldalról is.
Az "Én kicsi pónim" tudomásom szerint egy mese, amiben szerepelnek unikornis pónik és pegazus pónik is. A mesét nem én találtam ki, szóval ezzel kapcsolatban ne velem kötekedj!
Vikikéről
(Vikikének, 2009.12.29 17:10)
HÁROM ?????? piskótalap???
Miért nem mutatod OLDALRÓL a tortádat?
Ezt most már nem hiszem el, hogy más elhiszi, hogy ez egy torta.
Ez egy darab papir, vagy nem tudom, mi - amit kiszíneztél.
Csak a te kedvedért, kötekedő asszonyság
(Szamóca, 2009.12.29 17:29)