Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


GYÜMÖLCSÖS TORTA

2008.01.22

Hozzávalók:

A piskótához (egy kb. 24-26 cm-es tortaformához): 7 tojás, 7 evőkanál cukor, 7 evőkanál rétesliszt.

  

Kép

  

Az gyümölcskrémhez: fél kiló gyümölcs (eper, meggy, málna, barack...), 1 csomag főzős vaníliás pudingpor, a gyümölcs édességétől függően 15-25 dkg cukor (ha cukrozott gyümölcsbefőttet használsz, esetleg még kevesebb cukor kell).

A vaníliakrémhez: 5 dl tejszín, 1 csomag főzés nélkül készíthető vaníliás pudingpor (pl. Aranka).

A díszítéshez: 2 dl tejszín, 2 csomag habfixáló, 2 evőkanál porcukor, a töltelékkel megegyező gyümölcs, 1 csomag színtelen tortazselé és 1 evőkanál kristálycukor.

 

Kép

 

Elkészítés:

A tésztához kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket - a cukrot apránként hozzájuk adva - kemény habbá verjük. A tojásfehérjehabba egyenként belekeverjük a tojássárgájákat, közben folyamatosan tovább verve a habot. Végül fakanállal laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabba a  lisztet.

Az így kapott tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, elsimítjuk és megsütünk. A megsült piskótát rácson kihűtjük, majd három rétegre vágjuk.

 

Kép

  

Az gyümölcskrémhez megmossuk a gyümölcsöt, ha kell meghámozzuk, majd kisebb darabokra vágjuk a szemeket és egy fazékba szórjuk a cukorral együtt, majd gyakran megkeverve főzni kezdjük. A pudingport közben csomómentesen kikeverjük 2 dl vízzel (vagy a befőtt levéből 2 decivel). Amikor a gyümölcs levet ereszt, hozzáöntjük a pudingot, és állandóan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik (kb. 2-3 perc).

Ezután a gyümölcskrémet kihűtjük.

A vaníliakrémhez a tejszínt verni kezdjük a cukorral. Amikor egy picit kezd sűrűsödni, hozzáadjuk a keverős pudingport, és tovább verjük a habot, amíg besűrűsödik. (Vigyázat, ne verjük túl!)

Az alsó piskótakorongot egy tortatálra tesszük. Rákanalazzuk a gyümölcskrém felét.

  

Kép

  

Ezután rákenjük a vaníliás krém harmadát.

  

Kép

  

Erre megint egy piskótaréteg, majd gyümölcskrém, vaníliakrém és piskóta jön. 

A tortát kívülről bevonjuk a megmaradt vaníliakrémmel, és gyümölccsel díszítjük, amit átkenünk az utasítás szerint elkészített tortazselével.

 

Kép

  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.