Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


GYÜMÖLCSTORTA TEJSZÍNES VANÍLIAKRÉMMEL

2008.01.22

Hozzávalók:
A piskótához:  4 tojás, 4 evőkanál cukor, 4 evőkanál rétesliszt.
A krémhez:
2 kisdobozos tejszín, 1 csomag Gála vagy Aranka hidegen elkészíthető vaníliás pudingpor.
A torta tetejére: ízlés szerint friss vagy befőtt gyümölcs, 1 csomag színtelen tortazselépor, a tortazselé elkészítéséhez víz és cukor vagy befőttlé.

  

p1230268-dd.jpg

 

Elkészítés:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből - fokozatosan hozzáadva a cukrot - kemény habot verünk. Ezután, tovább verve a habot, egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat is.
A lisztet laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabba.
A tésztát egy kivajazott gyümölcstorta-formába vagy egy hagyományos tortaforma aljába simítjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon tűpróbáig sütjük.

A krémhez a hozzávalókat egy tálban gépi habverővel felverjük úgy, hogy először a tejszínt öntjük a tálba, 1-2 percig habosítjuk, amíg egy kicsit sűrűsödni kezd, azután adjuk hozzá a pudingport, amivel krémsűrűségűre keverjük. (Nagyon hamar besűrűsödik, vigyázzunk, nehogy túlverjük és összecsomósodjon!)
A megsült piskótát kihűtjük és tortatálra tesszük. Megkenjük a krémmel és a tetejét kirakjuk a gyümölcsökkel.

A tortazselét a tasakon szereplő leírás szerint elkészítjük, aztán bevonjuk vele a tortát. (Én szilikonecsettel kenem a gyümölcsökre a zselét, de természetesen ízlés szerint egyszerűen rá is önthetjük a tortára, hogy vastagabb réteget képezzen.)
A zselé megdermedése után a tortát rögtön tálalhatjuk.

  

gyumolcstorta-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

:)))

(Szamóca, 2008.09.22 20:46)

Örülök, ha ízlett. Egészségetekre!

vöröhhadsereg út 29

(katona viktória, 2008.09.22 19:03)

Nagyon finom volt ez a 2 gyümölcstorta. A szüleim és a rokonság is evett belőle és nem akarták elhinni hogy ezt én csináltam. De amikor megcsinálta, előttük is akkor rájöttek hogy tényleg én csináltam. Ezért bejelentkeztem egy gyümölcstorta versenyre és első lettem. Tehát KÖSZÖNÖM SZÉPEN!!!!

nyírtét szabadság út. 56

(kertész krisztina, 2008.09.22 18:59)

nagyon szépen köszönöm ezt a 2 receptet!!:P

Szia Gigi!

(Szamóca, 2008.08.28 11:17)

Köszönöm szépen! :)
Az a jó ebben a gyümölcstortában, hogy nem émelyítően édes, és bármikor, bármilyen friss gyümölcsből vagy befőttből nagyon könnyű elkészíteni.
(Sőt, ha ez ember nagyon hirtelen akar mutatós, pofonegyszerű és finom desszertet összehozni, akkor vesz hozzá egy kész piskóta- vagy gyümölcstortalapot, és csak a krémet kell felverni két perc alatt, aztán a gyümölcsöket elrendezni a torta tetején. Tíz perc alatt megvan az egész.)

hogigi@freemail.hu

(GIGI, 2008.08.27 22:01)

hú ezek gyönyörűek!