KEVERŐS GYÜMÖLCSTORTA
Hozzávalók (egy 18-20 cm átmérőjű tortaformához):
3 tojás, 25 dkg liszt, 20 dkg (barna) cukor, 1 dl tej, fél dl étolaj, negyed kávéskanál őrölt fahéj, 1 citrom reszelt héja, 1 kávéskanál sütőpor, csipetnyi só, 50 dkg gyümölcs (eper, cseresznye, meggy, málna, áfonya vagy bármilyen más gyümölcs, fagyasztott is lehet), 2-3 evőkanál mandulaforgács.
Elkészítés:
Az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a tejet és a citromhéjat. A lisztet összeszitáljuk a fahéjjal és a sütőporral, majd a tojásos habba keverjük. Végül beleforgatjuk az olajat is.
A sütőformát kibéleljük sütőpapírral. Az alját meghintjük mandulaforgáccsal. Ezen elosztjuk a gyümölcs egyharmad részét. Rákanalazzuk a tészta felét. Megszórjuk a megmaradt gyümölcs felével, amit betakarunk a maradék tésztával. (Nem baj, ha a gyümölcs itt-ott kilátszik.) A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. (A sütési idő kb. 40 perc.)
Amikor megsült, leválasztjuk róla a tortaforma oldalát. Egy tortatálcát teszünk a sütemény tetejére, és gyors mozdulattal átfordítjuk úgy, hogy a tortánk eddigi teteje kerüljön alulra. Az elkészült desszertet a megmaradt gyümölccsel díszítjük.
Tipp:
Tálalálnál adhatunk hozzá vaníliafagylaltot.