KÓKUSZOS BANÁNTORTA
Köszönöm szépen az eredeti receptet Nyestinek!
Hozzávalók:
3 (túl)érett banán, 10 dkg vaj, 15 dkg liszt, 2 tojás, 15 dkg cukor (nálam a fele sötétbarna nádcukor volt, de jó a hagyományos kristálycukor is), 10 dkg kókuszreszelék, fél citrom leve és reszelt héja, egy kiskanál sütőpor, fél mokkáskanál őrölt fahéj, egy csomag vaníliás cukor, aki szereti: 5 dkg mazsola (kihagyható). A sütemény tetejére: olvasztott csokoládé.
Elkészítés:
A vajat kikeverjük a cukorral. Belekeverjük a tojásokat. A banánokat villával összetörjük és összekeverjük fél citrom levével és reszelt héjával. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral.
A banános masszát a vajas krémbe keverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a kókuszreszeléket, a fahéjat és a vaníliás cukrot. Az egészet összekeverjük. (Nem szabad sokáig keverni, mert akkor nem lesz könnyű és laza a tészta! Csak addig keverd, amíg minden száraz hozzávaló eloszlik a krémben!)
Az így kapott tésztát kivajazott vagy sütőpapírral bélelt formában előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 40-45 perc).
Amikor elkészült, olvasztott csokoládéval bevonjuk.
De tálalhatjuk egyszerűen csak porcukorral megszórva, esetleg tejszínhabbal, fagylalttal vagy gyümölccsel, lekvárral.