KÓKUSZOS FEHÉRCSOKOLÁDÉ-TORTA
Hozzávalók (egy 22-24 cm átmérőjű tortaformához):
a piskótához: 6 tojás,6 evőkanál cukor, 6 evőkanál rétesliszt;
a krémhez: 30 dkg fehér csokoládé, 20 dkg vaj, 2 dl kókusztej vagy kókusztejszín;
a díszítéshez: kókuszforgács és/vagy kókuszreszelék, kókuszrúd (elhagyható).
Elkészítés:
A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjét – a cukrot apránként hozzáadva – kemény habbá verjük. Egyenként belekeverjük a tojások sárgáját, közben folyamatosan tovább verve a habot. Végül fakanállal, laza mozdulatokkal beleforgatjuk a lisztet. A tésztát a sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük. (Tűpróba!) Rácsra borítva kihűtjük.
A krémhez a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kókusztejet és kisebb adagokban a vajat. Gépi habverővel habosra keverjük.
A kihűlt piskótát 3 egyforma vastag korongra vágjuk. A lapokat megtöltjük a krém kétharmadával. A maradék krémmel bevonjuk és feldíszítjük a tortát. A tetejére és az oldalára kókuszforgácsot és/vagy kókuszreszeléket szórunk. A krémrózsák közé kókuszrúdszeleteket helyezünk.
A süteményt tálalásig hűtőben tartjuk.
Tipp:
Aki az édesebb ízeket kedveli, a krémbe keverhet porcukrot is.