Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


KÓKUSZTORTA - sokáig eláll

2008.01.18

Hozzávalók (egy 23-24 cm átmérőjű tortaformához):

A tésztához: 2 tojássárgája, 10 dkg porcukor, 20 dkg szobahőmérsékletű vaj, 30 dkg liszt, 1 csomag vaníliás cukor, fél citrom reszelt héja, csipetnyi só, 1 kávéskanál sütőpor. Valamint 2 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor és kb. 10-15 dkg instant, cukrozott kakaópor (én Milka kakaóport használtam).

A töltelékhez: 6 tojásfehérje, 20 dkg porcukor, 25 dkg kókuszreszelék, 2 evőkanál liszt, fél mokkáskanál sütőpor.

A sütemény tetejére: olvasztott csokoládé.

   

Kép

   

Elkészítés:

A tésztához a hozzávalókat egybegyúrjuk. Az így kapott tésztát két egyenlő részre osztjuk. Az egyikbe belegyúrunk két evőkanál cukrozatlan kakaóport. A kétféle tésztát ezután legalább egy órára hűtőgépbe tesszük.

A pihentetés után először a barna tésztából nyújtunk egy akkora körlapot, amekkora a tortaformánk, és a barna körlapot a kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tortaforma aljába tesszük. (Óvatosan emeljük át a tésztát, mert könnyen szakad. De ha mégis elszakadna, az sem baj. A formában nyomkodjuk egybe a szétszakadt darabokat. Nem fog meglátszani a kész süteményen.)

A tésztát egyenletesen 2-3 milliméter vastagon beszórjuk cukrozott kakaóporral. Ezután a kakaóporos réteget befedjük a sárga tésztából nyújtott koronggal.

A süteményt előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük 15 percre elősütni.

Amíg a tészta sül, a tojásfehérjékből a cukorral kemény habot verünk. A habba ezután beleforgatjuk a liszttel és sütőporral összekevert kókuszreszeléket.

A kókuszos masszát egyenletes vastagságban elosztjuk az elősütött  tészta tetején. A süteményt ezután még 15 percig sütjük.

A megsült sütemény tetejét megcsíkozhatjuk olvasztott csokoládéval.

  

Kép

 

Tipp:

Ha ünnepibbé akarod tenni a tortát, vond be az egészet olvasztott csokoládéval.

Ugyanezt a süteményt megsütheted dupla mennyiségű alapanyagból tepsiben is, aztán kockákra vágva tálalhatod.

 

Ez a sütemény hűtés nélkül is sokáig eláll.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.