Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


KÓKUSZTORTA

2015.05.26

p1680597-ddd.jpg

 

Hozzávalók (22-24 cm-es tortaformához):
a tésztához: 20 dkg jó minőségű étcsokoládé, 4 dl kókusztej, 10 dkg vaj, 10 dkg (nád)cukor, 3 tojás, 20 dkg liszt, 10 dkg kókuszreszelék, 1 kávéskanál sütőpor;
a krémhez: 6 dl kókusztej, 2 csomag főzős vaníliás pudingpor, 5 dkg cukor, esetleg néhány csepp kókuszaroma vagy kókuszlikőr.

 

Elkészítés:
A csokoládét vízgőz fölött összeolvasztjuk a vajjal. A tojást habosra keverjük a cukorral, majd beledolgozzuk a kókusztejet és a langyosra hűtött csokoládét. Végül beleforgatjuk a kókuszreszelékkel és a sütőporral kevert lisztet. Az így kapott krémet sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük, majd a formában hagyjuk kihűlni.
A pudingport csomómentesre keverjük a kókusztejjel, és a cukor hozzáadásával sűrűsödésig főzzük. Mikor kihűlt, lazán a torta tetejére kenjük. Megszórhatjuk kakaóporral.

Tipp:

Tálalásnál friss gyümölcsöket vagy tejszínhabot is adhatunk hozzá.

 

kokuszvilag-001-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.