Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


MÁLNÁS-TÚRÓS TORTA

2014.02.14

Hozzávalók:

A tésztához: 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 5 dkg porcukor, fél citrom reszelt héja. A töltelékhez: 50 dkg túró, 2 evőkanál főzős vaníliás pudingpor, 15 dkg porcukor, fél citrom reszelt héja. A bevonathoz: 50 dkg málna (fagyasztott is lehet), 15 dkg cukor, 1 csomag színtelen tortazselépor.

 

p1490860-dd.jpg

 

Elkészítés:

A málnát a cukor felével kis lángon felforraljuk. Hozzáadjuk a maradék cukorral elkevert tortazseléport, és kevergetve főzzük még kb. 2 percig. Levesszük a tűzről, és félretesszük.

Az áttört túrót összekeverjük a cukorral, a pudingporral és a citromhéjjal.

A tésztához a lisztet összemorzsoljuk a vajjal, majd összegyúrjuk a cukorral és a citromhéjjal. (Először esetleg úgy tűnhet, mintha nem akarna összeállni.)

Egy akkora darab szilikonos sütőpapíron, amekkora bőven befedi a piteformánkat, a tésztát körlappá nyújtjuk. Átemeljük a piteformába úgy, hogy az oldalán is legyen 2,5-3 cm tészta. Az alját villával megszurkáljuk. 10 percre 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük.

Kivesszük, eegyenletesen elosztjuk a közepén a túrót, és a sütő hőfokát 180 fokra mérsékelve még 15 percre visszatesszük sülni.

Mikor elkészült, még forrón rátesszük a közben kissé megdermedt málnát. (Ha a zselé esetleg teljesen megkötött, nagyon kis lángon újra felolvaszthatjuk.

A tortát kihűtve tálaljuk.

 

p1490864-ddddd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.