Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


MANDULÁS TÚRÓTORTA - cukorbetegeknek is!

2012.10.04

A cukorbetegeknek, a cukorbetegséget megelőzni kívánóknak, az egészséges táplálkozás híveinek és azoknak, akik finomat akarnak enni, egyaránt ajánlom ezt a tortát. Egy szeletben eritritollal édesítve összesen 2,5 gramm, xilittel 5,5 gramm, mazsolával ízesítve pedig 8 gramm szénhidrát van. A tortát a cukorbetegeken kívül a gluténérzékenyek is fogyaszthatják.


Hozzávalók (20 cm-es tortaformához, 8 szelet tortához):
50 dkg sovány túró, 3 tojás, 20 dkg finomra darált mandula, 1 citrom reszelt héja, 1 vaníliarúd, 10 dkg eritritol vagy xilit, 2 dkg mazsola (elhagyható).


Elkészítés:
A túrót szitán áttörjük. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéből egy evőkanál xilittel vagy eritritollal habot verünk. A tojássárgákat, a mandulát, a megmaradt édesítőszert, a mazsolát, a citromhéjat és a vanília kikapart magjait a túróhoz keverjük. A tojáshabot három részletben a mandulás krémbe dolgozzuk. Az így kapott tésztát belesimítjuk a sütőpapírral bélelt tortaformába, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. (Tűpróba!)
Az elkészült tortát gyümölcsökkel vagy diabetikus lekvárral tálalhatjuk.

  

p1260500-ee.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.