Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


MARCIPÁNTORTA

2008.01.15

Hozzávalók:
A piskótához:
6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál rétesliszt.
A párizsi csokoládékrémhez:
20 dkg jó minőségű étcsokoládé, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 dl tejszín, ízlés szerint rum.

50 dkg marcipánmassza.

  

Kép

  

Elkészítés:
A piskóta elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből - fokozatosan hozzáadva a hat kanál cukrot - kemény habot verünk. Ezután, tovább verve a habot, egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat is.
A lisztet laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabba.
A tésztát egy sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon tűpróbáig sütjük.

A krém elkészítése:
A tejszínt egy fazékba öntjük, beleszórjuk az apró darabokra tördelt csokoládét és a cukrot, és állandóan kevergetve felforraljuk, majd teljesen kihűtjük. Amikor kihűlt, apránként hozzáadagolva a vajat, gépi habverővel jó habosra keverjük.

A marcipánmasszát kettéosztjuk, és két a - piskótával azonos átmérőjű - körlapot nyújtunk belőle porcukros deszkán.

A kihűlt piskótát négy egyforma vastag korongra vágjuk.

   

Kép

   

Az alsó piskótalapot a tortatálra tesszük, és rákenjük a csokikrém negyedét, erre kerül a következő piskótalap, amit nagyon vékonyan megkenünk csokikrémmel, aztán rátesszük az egyik marcipánlapot, amit befedünk csokikrémmel. Ezután megint egy piskótalap következik, amit megkenünk a csokikrém negyedével, majd befedünk az utolsó piskótalappal.

A torta oldalát és tetejét bevonjuk a megmaradt csokoládékrémmel úgy, hogy a tetejére csak nagyon vékony réteget kenünk, erre kerül a második marcipánlap.

A tortát marcipánfigurákkal díszíthetjük.

  

Kép

  

Kép

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Tejszín

(Szamóca, 2011.08.28 21:58)

Kedves cukrász!
Egyformán gondolkodunk. :)

torta

(albert, 2012.12.21 17:32)

Szeretném megkérdezni hogy több helyen is kerestem marcipán torta receptet és ott azt írták hogy be kell tenni a hűtőbe hogy megszilárduljon a krém, ennél a tortánál is így van?

Marcipántorta

(Beus, 2012.07.16 11:14)

Szeretném megkérdezni, hogy a receptben szereplő mennyiségek mekkora tortaformára érvényesek?

Re: Marcipántorta

(reni, 2012.07.25 13:32)

Szia! szeretném megtudni, hogy kb mennyi szelet jön ki ebböl a receptböl,amit leirtál! köszi

tejszín

(Mr. torta, 2011.08.28 17:06)

A Hulala nevezetű dolgot nem nevezném tejszínnek. A legjobb a rendes tejszín, a tiszta tejszín, nem az ilyen kevert dolgok.
Vajból is a legjobb az állati eredetű vaj, nem pedig a növényi eredetű margarin. Csak hát meg kell fizetni.
ez csak az én véleményem üdv, egy cukrász

Tejszín

(Szamóca, 2011.02.09 19:03)

Szia!
Én hagyományos habtejszínt használok hozzá. De úgy tudom, hogy hulalával is el lehet készíteni.
Főzőtejszín szerintem nem való a süteményekbe.

Re: Tejszín

(liza, 2011.07.15 16:55)

mi kel egymarcipán

körtorta és három piros virág van a teteén

(liza, 2011.07.15 16:50)

nagyon szépensikerült lerajzolhatatlan liza

torta

(Bea, 2011.02.09 18:15)

Szia!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy főzőtejszínt kell akkor vennem??Vagy a Hulala megfelel hozzá? Én azt még sohasem főztem!!
Köszi, Bea

marcipántorta elkészítése

(Orsi, 2010.06.02 18:02)

Sziasztok!
Lehet,hogy primitív kérdésnek tűnik, de a hozzávalókban említi a vajat. Itt rendes vajra gondol,nem pedig margarin krémre..igaz?
Csak nem szeretném, ha ezen múlna a siker:)
Köszi: Orsi

Verseny

(Szamóca, 2010.03.06 11:29)

Kedves Zsuzsorka!
Milyen típusú tortára gondolt?
Inkább a díszítés legyen különleges vagy a torta íze?
Ha én indulnék ilyen versenyen, talán a liszt nélküli csokoládétortával neveznék be. A külseje nem túl látványos, de végtelenül finom.

zsuzsorka

(................................, 2010.03.06 11:25)

Lenyűgöz mennyire gyönyörű tortákat készít.Nagyon tetszenek.Májusban lesz egy háziasszonyok számára megrendezett torta sütő verseny mit ajánlana,mit készítsek?Valami különlegeset szeretnék.

A tortáról

(Ancsa, 2010.01.13 19:36)

Köszönöm szépen! :)

Marcipán

(Szamóca, 2010.01.12 14:44)

Szia Ancsa!
A nagyobb élelmiszerboltokban, szupermarketekben árulnak marcipántömböt. Általában negyed, fél és egy kilós kiszerelésben.

A tortáról

(Ancsa, 2010.01.12 11:39)

Szia!
Azt szeretném megkérdezni, hogy honnan tudok venni marcipánt?
Köszi

Torta

(Szamóca, 2009.02.02 12:12)

Szia!
Mivel ez a torta már elfogyott, új képeket nem tudok csinálni róla, de kerestem egy olyat, amelyiken valamivel jobban látszik, hogy a piskóta pont négy rétegre van vágva. Sőt, direkt csak a te kedvedért a szövegbe is beillesztettem egy képet a négyfelé vágott piskótáról. :)

rólad

(Kíváncsi, 2009.02.02 11:32)

Szeretném látni a tortát oldalról is, így nem látni jól a rétegeket.
El nem tudom képzelni, hogy ebből te 4 réteget csinálsz.