Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


MASCARPONE TORTA

2008.01.15

Hozzávalók:

A piskótához (egy kb. 24-26 cm-es tortaformához): 3 tojás, 3 evőkanál cukor, 3 evőkanál rétesliszt.

A rózsaszín krémhez: egy maréknyi erdei gyümölcs (vagy bármilyen kissé lédús gyümölcs ízlés szerint), 20 dkg mascarpone (vagy más semleges ízű krémsajt vagy krémtúró), a gyümölcs savanyúságától függően 15-20 dkg porcukor, 3 dl tejszín, 2 evőkanál (Aranka) főzés nélkül készíthető vaníliás pudingpor.

A fehér krémhez: 10 dkg mascarpone (vagy más semleges ízű krémsajt vagy krémtúró), 5 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 4 dl tejszín, 1 evőkanál (Aranka) főzés nélkül készíthető vaníliás pudingpor.

A díszítéshez: gyümölcs, 1 csomag tortazselé a leírás szerint elkészítve.

 

Kép

 

Házilag is készíthetsz krémsajtot a drága bolti mascarpone pótlására. A receptet itt találod meg: KRÉMSAJT HÁZILAG.

 

Elkészítés:

A tésztához kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjéket - a cukrot apránként hozzájuk adva - kemény habbá verjük. A tojásfehérjehabba egyenként belekeverjük a tojássárgájákat, közben folyamatosan tovább verve a habot. Végül fakanállal laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabba a  lisztet.

Az így kapott tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, elsimítjuk és megsütünk, majd rácsra borítva kihűtjük.

A rózsaszín krémhez a gyümölcsöt turmixoljuk és (főleg ha apró magjai vannak) szitán átszűrjük.

Az így kapott gyümölcspéppel és a cukorral simára keverjük a krémsajtot.

A tejszínt keményre verjük a vaníliás pudingporral, majd az így kapott krémbe apránként belekeverjük a gyümölcsös krémsajtot.

A fehér krémhez a krémsajtot simára keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral.

A tejszínt keményre verjük a pudingporral, és a tejszínes habot apránként a krémsajtba keverjük.

Egy kapcsos tortaformát a kihűtött pikótára csatolunk. A piskótalapra rákanalazzuk a rózsaszín krémet, egyenesre simítjuk. Erre jön a fehér krém, aminek a tetejét kirakjuk gyümölcsökkel. A gyümölcsöket pedig szilikonecsettel átkenjük az elkészített, de már nem forró tortazselével. (Aki szereti a zselét, természetesen vastagabb rétegben rá is öntheti a gyümölcsre.)

A tortát tálalás előtt egy-két órára hűtőgépbe tesszük.

Tálaláskor széles pengéjű késsel körbevágjuk a tortaforma mellett, és ezután csatoljuk le róla a formát.

 

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Krém

(Szamóca, 2011.11.14 20:29)

Szia Zoli!
Nekem ilyen lett, amilyennek a képen látod. Szerintem elég szilárd.

Krém

(Zoli, 2011.11.14 20:19)

Szia!
Azt szeretném kérdezni, hogy a krém tényleg elég szilárd lesz és tartja a formát akkor is ha a gyümölcsöt ráteszem?

Köszi!

Krém

(Zoli, 2011.11.14 20:18)

Szia!
Azt szeretném kérdezni, hogy a krém tényleg elég szilárd lesz és tartja a formát akkor is ha a gyümölcsöt ráteszem?

Köszi!

Gyümölcsök

(Szamóca, 2011.03.27 15:17)

Szia Petra!
Készítheted mirelit gyümölcsökkel is. A gyümölcsöket fölengedés nélkül, fagyosan szórd a tortára, és rögtön vond be tortazselével.

gyümölcs

(Petra, 2011.03.26 22:25)

Kedves szamóca!

Engem az érdekelne, hogy mirelit gyümölcsből meg tudom-e a díszítést csinálni, és hogyan?
jövő hétre kérték tőlem ezt a tortádat, de még nincs szezonja...

köszönöm!

Mascarpone

(Anita, 2010.07.31 21:50)

Szia Szamóca, már többször váltottunk pár szót itt, és már jó régen írtam, pedig lassan szinte minden receptedet kipróbáltam. Sajnos nem is tudom, melyikhez írtam kommentet. Mindenesetre ez a torta is remekül sikerült. Vettem magamnak a bátorságot, és az idén a 2 éves kislányomnak készítettem egy Fifi tortát, valódi angol krémmel, saját díszítéssel. Nagy sikere volt. Köszi neked, hogy a honlapoddal és a receptjeiddel ösztönöztél. Eddig is szerettem főzni és sütni, de egyre inkább imádok és szenvedély lett belőle.
Üdv és további sok sikert, Anita