Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


NEKTARINOS MORZSATORTA

2008.01.14

Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt, 30 dkg porcukor, 25 dkg vaj, fél csomag sütőpor, egy csipet só, 2 tojássárgája, egy csipet őrölt fahéj, 5 dkg mandulaforgács.
A töltelékhez:

3-4 darab nektarin, 5 dkg kristálycukor.

 

Kép

 

Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat a mandulaforgács kivételével mind egy tálba öntjük, és egybemorzsoljuk.
Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
A morzsatészta kétharmadát a tortaforma aljára nyomkodjuk úgy, hogy oldalt 2 centi pereme legyen a tésztának.
A nektarinokat nyolc szeletre vágjuk és a szeleteket szorosan egymás mellé a tészta tetejére rakjuk (például körben, kicsit egymásra csúsztatva), aztán a nektarinok tetejét egyenletesen megszórjuk az 5 dkg cukorral.

A megmaradt egyharmadnyi morzsatésztába óvatosan, hogy ne törjön nagyon össze, bemorzsoljuk a szeletelt mandulát, és a mandulás tésztát nagyjából egyforma vastagon a torta tetejére szórjuk.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. egy óráig sütjük. (Ha nagyon pirulna a teteje, takarjuk le alufóliával!)
Kihűlve tálaljuk. A legfinomabb néhány kanál frissen főtt (még kicsit meleg), nem túl édes vaníliapudinggal.


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Szia Gabi!

(Szamóca, 2008.08.16 19:36)

De jó! Nagyon örülök neki!
Olyan jó lenne látni is. Le szoktad fényképezni a süteményeidet?

meggy

(Gabi, 2008.08.16 19:27)

Kipróbáltam! Nagyon finom! :-) Köszönet érte! Kedvenc sütink lett! :-)

Szia Gabi!

(Szamóca, 2008.08.16 15:37)

Képzeld el, én is éppen ma gondoltam rá, hogy ki kéne próbálni meggyel is! Szerintem úgy is nagyon jó lesz. Meg is fogom sütni úgy is.
(Köszönöm szépen!)

Meggyel?

(Gabi, 2008.08.16 14:47)

Szia!
Tegnap délután ki is próbáltam ezt a sütit! Rettenet finom, és nagyon egyszerű! Gratulálok hozzá!
Szerinted más gyümölccsel is hasonló lesz?
(A krimijeid is tök jók!)

Szia Saci!

(Szamóca, 2008.08.15 19:50)

Nagyon szépen köszönöm! Annyira kedves vagy!
Ezt a tortát a nyaralás ihlette. Egyrészt a napsugár. Másrészt a nektarin, amit a Balaton-parton vettünk, és onnan hoztunk haza. Harmadrészt pedig az, hogy nagyon kiéheztünk egy kis itthoni sütire. :)))

Gyönyörű szép!

(Saci, 2008.08.15 19:26)

Az almatortáddal együtt ezt is viszem magammal, bár ilyen szépségesen nekem nem fog sikerülni. :(
Valami eszméletlen magasságokban készíted ezeket a csodákat!
Szamóca csak gratulálni tudok remek ízlésedhez és ügyességedhez!!:)