Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


OROSZKRÉM TORTA

2008.01.13

 

Hozzávalók (egy 26 cm átmérőjű tortaformához):

A piskótához: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál rétesliszt.

A krémhez: 1 liter habtejszín, 2 csomag Gála vagy Aranka hidegen elkészíthető vaníliás pudingpor, 25-30 dkg apróra vágott, lecsöpögtetett befőtt gyümölcs (őszibarack, magozott meggy, ananász), 5 dkg puha (vagy előre beáztatott) mazsola.

   

oroszkrem-torta-011-dd.jpg

  

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből - fokozatosan hozzáadva a cukrot - kemény habot verünk. Ezután, tovább verve a habot, egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat is.
A lisztet laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabba.
A tésztát egy kivajazott tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon tűpróbáig sütjük.

A krémhez a hozzávalókat egy tálban gépi habverővel felverjük úgy, hogy először a tejszínt öntjük a tálba, 1-2 percig habosítjuk, amíg egy kicsit sűrűsödni kezd, azután adjuk hozzá a pudingport, amivel krémsűrűségűre keverjük. (Nagyon hamar besűrűsödik, vigyázzunk, nehogy túlverjük és összecsomósodjon!)
A krémet 2:1 arányban szétosztjuk. A nagyobbik felébe laza mozdulatokkal egy kanállal belekeverjük az apróra vágott gyümölcsöket.

  

nagyika-tortaja-20090328-030-dd.jpg

    

A megsült piskótát kihűtjük, kettévágjuk és az alsó felét tortatálra tesszük. Megkenjük a gyümölcsdarabos krémmel, és beborítjuk a másik piskótalappal, amit óvatosan lenyomkodunk.

A tortát kívülről a megmaradt (gyümölcsdarabok nélküli) krémmel vonjuk be.

Díszíthetjük a tortát a krémbe kevert gyümölcsökkel megegyező gyümölcsdarabkákkal vagy gyümölcsszeletekkel is, az oldalát pedig bevonhatjuk mandulaforgáccsal.

   

tortak-20081205-007-dd.jpg

 

 

HAGYOMÁNYOS OROSZKRÉM TORTA

  

Hozzávalók (egy 26 cm átmérőjű tortaformához):

A piskótához: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál rétesliszt.

A krémhez: 6 dl tej, 4 tojás, 15 dkg cukor, 10 dkg liszt, 1 vanílirúd vagy 5 dkg vaníliás cukor, 5 dkg rumba áztatott mazsola.

A díszítéshez: 3 dl tejszín, 2-3 evőkanál porcukor, 2 csomag habfixáló, esetleg cukrozott gyümölcs, mazsola vagy mandulaforgács.

  

p1090378-dd.jpg

  

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből - fokozatosan hozzáadva a cukrot - kemény habot verünk. Ezután, tovább verve a habot, egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat is.
A lisztet laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabba.
A tésztát egy kivajazott tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon tűpróbáig sütjük.

A krémhez a tojások sárgáját és a 10 dkg cukrot robotgéppel fehéredésig keverjük, majd kanállal csomómentesen belekeverjük a lisztet. A tejet felforraljuk a vaníliarúd kikapart belsejével. Mikor forrni kezd, levesszük a tűzről, és állandóan kevergetve vékony sugárban a tojássárgás cukorhoz adjuk. Az így kapott keveréket visszatesszük a tűzre, és jó sűrű pudinghoz hasonlóra főzzük.

Közben a megmaradt tojásfehérjéket egy habüstbe vagy kisebb fazékba öntjük, és a habüstöt vagy fazekat egy forrásban levő vízzel teli lábasra tesszük. A vízgőz fölött kemény habot verünk a tojásfehérjékből a megmaradt 5 dkg cukor hozzáadásával. (Legalább 10 percig verjük, hogy jól átfőjön, de állandóan keverjük, mert különben hab helyett cukros rántottát kapunk.)

Óvatosan, hogy össze ne törjön, a kemény tojásfehérje-habot a tojássárgás krémbe forgatjuk, belekeverjük a mazsolát. A krémet alaposan kihűtjük.

A megsült piskótát kihűtjük, három rétegre vágjuk és az alsó korongot tortatálra tesszük. Megkenjük a krém felével, és beborítjuk egy másik piskótalappal, amire a krém másik fele jön, végül az utolsó piskótalap, amit óvatosan lenyomkodunk.

A tortát kívülről a kemény habbá vert tejszínnel vonjuk be.

  

oroszkrem-torta-4-029-dd.jpg

p1120591-dd.jpg

oroszkrem-torta-4-034-dd.jpg

p1110935-dd.jpg

p1170419-dd.jpg

p1120387-ee.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Oroszkrém torta

(Szamóca, 2010.03.06 08:10)

Szia Hajni!
Köszönöm szépen a kedves szavaidat!
Ide nem kell regisztrálni. Az oldal teljesen szabadon látogatható.

hajni

(vajda hajnalka, 2010.03.04 14:19)

szia hajni vagyok nagyon orulok hogy ratalaltam a recept oldaladra kituno receptek es koszi hogy meg nezhettem oket registraltam volna de nem tudom hol tegyem meg de matol gyakran fogom latogatni az oldalad es meg egyszer koszi hajni

Torta

(Szamóca, 2010.03.03 16:45)

Szia Orsi!
Nálunk kb. 16 szelet. De attól függ, milyen vastagra vágod a szeleteket.

Torta

(Orsi, 2010.03.03 16:33)

Szia!
Kb. hány szelet lesz ebből az adagból? Elég nagy a család, szerintem dupláznom kell. :)
Köszi: Orsi

Torta

(Szamóca, 2010.03.02 17:43)

Szia Helga!
Szerintem nem rontja el a torta ízét.
Sok sikert az elkészítéséhez!

torta

(Helga, 2010.03.02 16:26)

Sziasztok! A torta tetejét csokis krémmel is lehet díszíteni? Mert feliratot szeretnék rá meg egy opel jelet. Nem rontaná el az ízét?

Oroszkrém torta

(Szamóca, 2010.02.22 10:07)

Szia Melcsi!
Nagyon boldog vagyok, hogy ekkora sikered volt a tortával! Gratulálok!

oroszkrém torta

(Melcsi, 2010.02.22 08:52)

Szióka!

Nagyon nagyon nagyon jó lett a torta, azt mondta a párom, hogy a cukrászdába sem csinálnak ilyen finomat, nagyon szépen köszönöm a receptet még1x.Annyi, hogy én szívformában csináltam, de így is szupi lett. További szép napot!!!!Melcsi

Melcsinek

(Szamóca, 2010.02.18 15:19)

Szia!
Isten éltesse a párodat sokáig!
Remélem, hogy sikered lesz a tortával!

Oroszkrém torta

(Szamóca, 2010.02.18 15:18)

Szia Éva!
Nagyon örülök, hogy sikered volt a tortával!

orszkrém torta

(Melcsi, 2010.02.18 11:16)

Szia!
Én ma megpróbálkozom vele, a páromnak lesz a szülcsinapja, és a kislányom faggatózott, hogy milyen tortát enne, erre esett a választása, meglepi lesz. Remélem sikerül, nagyon ügyes vagy. Majd üzenek, hogy sikerült.Köszönöm a receptet!További szép napot!

http://www.football7.eoldal.hu/

(http://www.football7.eoldal.hu/, 2010.02.16 17:53)

http://www.football7.eoldal.hu/

oroszkrém torta

(Éva, 2010.02.14 21:39)

Szia!!
nekem soha nem sikerült az oroszkrém tortám krémje EDDIG!!!!
Ez valami isteni finom.Nagyon köszönöm.

Krém

(Szamóca, 2010.01.19 19:02)

Szia Erika!
Isten éltesse a kislányodat sokáig!
Ha így, ezzel a krémmel csinálod a tortát, nem fog összeesni a krém egy nap alatt.
Persze frissen a legtöbb torta finomabb, mint több naposan. :)

oroszkrém torta

(Erika, 2010.01.19 16:15)

Szia! Szeretném a kislányom szülinapjára ezt a tortát elkészíteni.Ha előző nap készítem nem fog a tejszínes krém összeesni?Vagy készítsem el de. és du-ra pont jó lesz? Köszönöm a választ.

Díszítés

(Szamóca, 2010.01.15 13:22)

Szia Szilvi!
A torta tetejét és oldalát bevonom a krémmel. Kirakom a tetejét gyümölccsel. Aztán a gyümölcsöket szilikonecsettel lekenem folyékony, de nem meleg tortazselével.
(Ha csak úgy ráborítja az ember a folyékony, meleg tortazselét, akkor a krém följön a zselé tetejére, és csúnya lesz a torta.)

Torta díszítése

(Szilvi, 2010.01.15 11:53)

Szia!
Egyszerű,ámbár számomra egyelőre nehezebben megoldahtó kérdésem lenne! Az oroszkrém torták tetejére hogyan készíted ezeket a gyümölcsöket?Úgy értem...először rápakolod őket, majd színtelen tortazselével lecsurgatod őket???
Válaszodat előre isköszönöm

klkliioiu

(muni, 2009.12.25 09:38)

arhdrfvjkcvbguzouiojlk.ié hjihk

torta

(Marika, 2009.12.09 07:41)

A világ legfinomabb tortája! Már csak ezt sütöm. Köszönöm a receptet!

Oroszkrém torta

(Szamóca, 2009.11.26 19:26)

Kedves Böby!
Nagyon sok sikert az elkészítéséhez!


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Következő »