Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


OROSZKRÉM TORTA

2008.01.13

 

Hozzávalók (egy 26 cm átmérőjű tortaformához):

A piskótához: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál rétesliszt.

A krémhez: 1 liter habtejszín, 2 csomag Gála vagy Aranka hidegen elkészíthető vaníliás pudingpor, 25-30 dkg apróra vágott, lecsöpögtetett befőtt gyümölcs (őszibarack, magozott meggy, ananász), 5 dkg puha (vagy előre beáztatott) mazsola.

   

oroszkrem-torta-011-dd.jpg

  

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből - fokozatosan hozzáadva a cukrot - kemény habot verünk. Ezután, tovább verve a habot, egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat is.
A lisztet laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabba.
A tésztát egy kivajazott tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon tűpróbáig sütjük.

A krémhez a hozzávalókat egy tálban gépi habverővel felverjük úgy, hogy először a tejszínt öntjük a tálba, 1-2 percig habosítjuk, amíg egy kicsit sűrűsödni kezd, azután adjuk hozzá a pudingport, amivel krémsűrűségűre keverjük. (Nagyon hamar besűrűsödik, vigyázzunk, nehogy túlverjük és összecsomósodjon!)
A krémet 2:1 arányban szétosztjuk. A nagyobbik felébe laza mozdulatokkal egy kanállal belekeverjük az apróra vágott gyümölcsöket.

  

nagyika-tortaja-20090328-030-dd.jpg

    

A megsült piskótát kihűtjük, kettévágjuk és az alsó felét tortatálra tesszük. Megkenjük a gyümölcsdarabos krémmel, és beborítjuk a másik piskótalappal, amit óvatosan lenyomkodunk.

A tortát kívülről a megmaradt (gyümölcsdarabok nélküli) krémmel vonjuk be.

Díszíthetjük a tortát a krémbe kevert gyümölcsökkel megegyező gyümölcsdarabkákkal vagy gyümölcsszeletekkel is, az oldalát pedig bevonhatjuk mandulaforgáccsal.

   

tortak-20081205-007-dd.jpg

 

 

HAGYOMÁNYOS OROSZKRÉM TORTA

  

Hozzávalók (egy 26 cm átmérőjű tortaformához):

A piskótához: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál rétesliszt.

A krémhez: 6 dl tej, 4 tojás, 15 dkg cukor, 10 dkg liszt, 1 vanílirúd vagy 5 dkg vaníliás cukor, 5 dkg rumba áztatott mazsola.

A díszítéshez: 3 dl tejszín, 2-3 evőkanál porcukor, 2 csomag habfixáló, esetleg cukrozott gyümölcs, mazsola vagy mandulaforgács.

  

p1090378-dd.jpg

  

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből - fokozatosan hozzáadva a cukrot - kemény habot verünk. Ezután, tovább verve a habot, egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat is.
A lisztet laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabba.
A tésztát egy kivajazott tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon tűpróbáig sütjük.

A krémhez a tojások sárgáját és a 10 dkg cukrot robotgéppel fehéredésig keverjük, majd kanállal csomómentesen belekeverjük a lisztet. A tejet felforraljuk a vaníliarúd kikapart belsejével. Mikor forrni kezd, levesszük a tűzről, és állandóan kevergetve vékony sugárban a tojássárgás cukorhoz adjuk. Az így kapott keveréket visszatesszük a tűzre, és jó sűrű pudinghoz hasonlóra főzzük.

Közben a megmaradt tojásfehérjéket egy habüstbe vagy kisebb fazékba öntjük, és a habüstöt vagy fazekat egy forrásban levő vízzel teli lábasra tesszük. A vízgőz fölött kemény habot verünk a tojásfehérjékből a megmaradt 5 dkg cukor hozzáadásával. (Legalább 10 percig verjük, hogy jól átfőjön, de állandóan keverjük, mert különben hab helyett cukros rántottát kapunk.)

Óvatosan, hogy össze ne törjön, a kemény tojásfehérje-habot a tojássárgás krémbe forgatjuk, belekeverjük a mazsolát. A krémet alaposan kihűtjük.

A megsült piskótát kihűtjük, három rétegre vágjuk és az alsó korongot tortatálra tesszük. Megkenjük a krém felével, és beborítjuk egy másik piskótalappal, amire a krém másik fele jön, végül az utolsó piskótalap, amit óvatosan lenyomkodunk.

A tortát kívülről a kemény habbá vert tejszínnel vonjuk be.

  

oroszkrem-torta-4-029-dd.jpg

p1120591-dd.jpg

oroszkrem-torta-4-034-dd.jpg

p1110935-dd.jpg

p1170419-dd.jpg

p1120387-ee.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Böby36

(Erzsébet, 2009.11.26 17:57)

Nekem nagyon tetszik az Oroszkrém torta.Eddig csak cukrász készítette kérésre vagy megvettem egy cukrázdába,de most úgy gondolom ideje nekem is elkészíteni a család kedvencét.Köszi..

Oroszkrém torta

(Szamóca, 2009.11.19 10:06)

Szia Zsuzsa!
Remélem, tényleg ízleni fog az ikreknek! Gratulálok hozzájuk! :)

torta

(zsuzsa, 2009.11.18 12:59)

szia!Gratulálok,nagyon szépek a tortáid.Holnap ki is próbálom,mert még soha sem készítettem ilyent.Biztos nagy sikere lesz.Kis ikreim hihetetlenül édes szájúak,nagyon fognak örülni!

Oroszkrém torta

(Szamóca, 2009.11.16 09:53)

Nagyon örülök, hogy tetszenek! :)

:D

(DomCsy, 2009.11.15 12:51)

Gyááh gyerekek ezek a torták nagyon jól néznek ki :D ezt a kiwiset megenném !! :P

Juditnak

(Szamóca, 2009.11.14 21:04)

Szia Judit!
Isten éltesse sokáig a kislányodat és a férjedet! Nagyon boldog születésnapot nekik!
Kívánom, hogy örömöt szerezz nekik a tortával!

Oroszkrém torta

(Kissné Judit, 2009.11.14 20:59)

Szia!

Nagyon szép a torta, elhatároztam, hogy ezt fogom holnap megsütni a férjem és a kislányom születésnapjára :) Férjem kedvenc sütije :D Gratulálok a remek műveidhez csodaszépek :D

Oroszkrém torta

(Szamóca, 2009.11.10 10:25)

Szia Betty!
Nagyon szépen köszönöm a kedves szavakat!
Gratulálok a tortával elért sikeredhez!

oroszkrém torta

(Betty, 2009.11.10 07:33)

Szia!
Nagyon szeretem az oldaladat, már nagyon sok süteményt sütöttem meg inenn, mindig nagyon jó tanácsokat adsz mindenkinek és ugy gondolom, hogy a sok munkádnak amit csinálsz kellenek a vissza jelzések , hogy igenis további sütikre van szükségünk. Nekem a legutóbbi ez a torta volt amit a hétvégén sütöttem meg egy meglepi szülinapi partyra . És hát nagyon nagy sikere volt! :-))
Köszönöm a jó recpteket ! További jó munkát és egészséget kívánok!
Betty

oroszkrém torta

(Évi, 2009.11.05 07:11)

ez a legjobb tortarecept a világon, egyszerű és a legfinomabb
köszönöm

Oroszkrém torta

(Szamóca, 2009.10.15 10:05)

Kedves Pirike!
ISTEN ÉLTESSE SOKÁIG A FIADAT!
Remélem, ízleni fog neki a torta.
Az én fiamnak éppen tegnap volt a születésnapja, és ő is pont ilyen tortát kapott (ez a kedvence).

Oroszkrém torta

(Nagy Lászlóné Pirike, 2009.10.15 09:03)

Nagyon tetszik a recept is és a torta is. Most fogom elkészíteni a fiam 22. szülinapjára, remélem másnak is fog tetszeni nem csak nekem.

Torta

(Szamóca, 2009.10.10 10:07)

Sok sikert az elkészítéséhez!

oroszkrém

(Magusz, 2009.10.10 09:04)

Nyami, ezt menthetetlenül reprodukálnom kell!!!!!

Marikának

(Szamóca, 2009.09.08 12:26)

Köszönöm szépen! Nagyon kedves vagy. :)

Oroszkrém torta

(Marika, 2009.09.08 11:45)

Nagyon szépek a tortáid mindegyik tetszik.Az oroszkrém a kedvenceink közzé tartozik.Szépen gusztusosan vannak el készítve.További jó munkát hozzá Üdv:Marika

A tortáról.

(Szonja, 2009.07.27 15:51)

Nekem nagyon tetszik az Oroszkrém torta.

Válasz Margónak

(Szamóca, 2009.07.26 16:15)

Szia!
Melyik kenyér-receptre gondolsz?

kenyérsütéshez

(Margó, 2009.07.26 15:34)

Szia! most sütöm a kenyeret, és Rád találtam.Isteni a kép, csak sajnos nincs a receptben, hogy a kiló liszthez hozzávetőlegesen mennyi vizet adsz.Jólenne tudni,mert pár löttyintést még elbír,de ha lágyra sikerül, szétmállik. Puszi Margó

56541

(anna, 2009.07.08 13:38)

56541


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Következő »