PRALINÉ TORTA
Hozzávalók:
A piskótához:
6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál rétesliszt.
A gesztenyés csokoládékrémhez:
15 dkg főtt, áttört gesztenye + 10 dkg porcukor és 1 evőkanál rum habosra keverve ( vagy 25 gesztenyemassza áttörve), 3 tojássárgája, 15 dkg vaníliás porcukor, 10 dkg vaj, 20 dkg jó minőségű csokoládé.
A torta díszítéséhez:
Olvasztott csokoládé, különböző bonbonok, csokoládéforgács, cukor- és csokoládégyöngyök, ostyarudak.
Elkészítés
A piskóta elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből - fokozatosan hozzáadva a cukrot - kemény habot verünk. Ezután, tovább verve a habot, egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat is.
A lisztet laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabba.
A tésztát egy kivajazott tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon tűpróbáig sütjük.
A csokoládékrém elkészítése:
A tojássárgákat a vaníliás cukorral habosra keverjük és vízgőz fölött sűrű krémmé főzzük. A krémbe kis adagokban (a krémet közben hűtve) fokozatosan belekeverjük az olvasztott csokit és a vajat. A krémet elektromos habverővel jó habosra verjük, végül pedig hozzáadjuk az áttört gesztenyéhez (vagy gesztenyemasszához).
A krémet a három részre vágott piskótába töltjük.
A tortát bevonjuk olvasztott csokoládéval, aztán bonbonokkal, cukor- és csokoládégyöngyökkel, ostyarudacskákkal díszítjük.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Én is tudok csodákat, de ez GYÖNYÖRŰ :-)
sütikeee
(sütikeee, 2010.07.14 16:21)mennyi idő van a csokoládé megdermedéséig? magyarán:mennyi időm van feldíszíteni ostyával,pralinéval a tortát ?
csoda
(Fuxia, 2010.05.08 19:36)
Kedves Szamóca!
Rendszeres látogatója vagyok az oldaladnak,és most jutottam el odáig,hogy hangot adjak ámulatomnak.
Ez a torta lenyűgöző!!!Hosszú-hosszú percekig tudom révülettel nézni.
Valamint szeretnék köszönetet mondani neked,hiszen én tőled tanultam meg sütni.Mostanra pedig már ámulatba tudom ejteni a családomat a tőled kölcsönzött csodákkal.
Köszönöm,hogy vagy nekem(is)!!
Martának
(Szamóca, 2010.01.23 12:17)
Szia!
Nagyon örülök, hogy benéztél hozzám. Annak pedig még jobban, hogy sikered volt a receptjeim alapján készült sütikkel.
További jó sütögetést kívánok!
Viki
elozo bejelentkezeshez
(Marta Porteleki, 2010.01.23 12:14)Elnezest kerek, Marta vagyok! Nemreg talaltam ra az oldaladra, de meg eddig nem sikerult a hozzaszolasomat elkuldenem, most megprobaltam es sikerult! Mar kiprobaltam a Krumplis pogi receptedet, a Krumplis kenyeredet, meg az Eljen Jeromos kapitanyt. Mondhatom, jol sikerult midegyik. Orulok, hogy ratalaltam erre az igenyes oldalra. Ha nembanod szivesen benezek hozzad tobbszor is. Ugy hiszem a kovetkezo ez a gyonyoru Pralinetorta lesz, amit elkeszitek. Koszonom, hogy megosztottad velunk ezeket a szuper recepteket! Szep napot!
Szia Gabi!
(Szamóca, 2009.02.20 22:03)
Köszönöm! :)
Azért nem esnek le az oldaláról, mert a torta be van vonva csokimázzal, és még nem kötött meg teljesen a máz, amikor belenyomtam a bonbonokat.
Praliné torta
(Gabi, 2009.02.20 19:43)
Szia!
Nagyon jól néz ki, írigylésre méltó a fantáziád!
De hogy csinálod, hogy nem esnek le róla a pralinék??
csokitorta
(ági, 2011.05.16 12:36)