Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


PRALINÉ TORTA

2008.01.11

Hozzávalók:

A piskótához:
6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál rétesliszt.

A gesztenyés csokoládékrémhez:
15 dkg  főtt, áttört gesztenye + 10 dkg porcukor és 1 evőkanál rum habosra keverve ( vagy 25 gesztenyemassza áttörve), 3 tojássárgája, 15 dkg vaníliás porcukor, 10 dkg vaj, 20 dkg jó minőségű csokoládé.

A torta díszítéséhez:
Olvasztott csokoládé, különböző bonbonok, csokoládéforgács, cukor- és csokoládégyöngyök, ostyarudak.

 

Kép


Elkészítés
A piskóta elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből - fokozatosan hozzáadva a cukrot - kemény habot verünk. Ezután, tovább verve a habot, egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat is.
A lisztet laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabba.
A tésztát egy kivajazott tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon tűpróbáig sütjük.

A csokoládékrém elkészítése:
A tojássárgákat a vaníliás cukorral habosra keverjük és vízgőz fölött sűrű krémmé főzzük. A krémbe kis adagokban (a krémet közben hűtve) fokozatosan belekeverjük az olvasztott csokit és a vajat. A krémet elektromos habverővel jó habosra verjük, végül pedig hozzáadjuk az áttört gesztenyéhez (vagy gesztenyemasszához).

A krémet a három részre vágott piskótába töltjük.

A tortát bevonjuk olvasztott csokoládéval, aztán bonbonokkal, cukor- és csokoládégyöngyökkel, ostyarudacskákkal díszítjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

csokitorta

(ági, 2011.05.16 12:36)

Én is tudok csodákat, de ez GYÖNYÖRŰ :-)

sütikeee

(sütikeee, 2010.07.14 16:21)

mennyi idő van a csokoládé megdermedéséig? magyarán:mennyi időm van feldíszíteni ostyával,pralinéval a tortát ?

csoda

(Fuxia, 2010.05.08 19:36)

Kedves Szamóca!
Rendszeres látogatója vagyok az oldaladnak,és most jutottam el odáig,hogy hangot adjak ámulatomnak.
Ez a torta lenyűgöző!!!Hosszú-hosszú percekig tudom révülettel nézni.
Valamint szeretnék köszönetet mondani neked,hiszen én tőled tanultam meg sütni.Mostanra pedig már ámulatba tudom ejteni a családomat a tőled kölcsönzött csodákkal.
Köszönöm,hogy vagy nekem(is)!!

Martának

(Szamóca, 2010.01.23 12:17)

Szia!
Nagyon örülök, hogy benéztél hozzám. Annak pedig még jobban, hogy sikered volt a receptjeim alapján készült sütikkel.
További jó sütögetést kívánok!
Viki

elozo bejelentkezeshez

(Marta Porteleki, 2010.01.23 12:14)

Elnezest kerek, Marta vagyok! Nemreg talaltam ra az oldaladra, de meg eddig nem sikerult a hozzaszolasomat elkuldenem, most megprobaltam es sikerult! Mar kiprobaltam a Krumplis pogi receptedet, a Krumplis kenyeredet, meg az Eljen Jeromos kapitanyt. Mondhatom, jol sikerult midegyik. Orulok, hogy ratalaltam erre az igenyes oldalra. Ha nembanod szivesen benezek hozzad tobbszor is. Ugy hiszem a kovetkezo ez a gyonyoru Pralinetorta lesz, amit elkeszitek. Koszonom, hogy megosztottad velunk ezeket a szuper recepteket! Szep napot!

torta

(Marta, 2010.01.23 12:00)

Szia Szamoca!

Szia Gabi!

(Szamóca, 2009.02.20 22:03)

Köszönöm! :)
Azért nem esnek le az oldaláról, mert a torta be van vonva csokimázzal, és még nem kötött meg teljesen a máz, amikor belenyomtam a bonbonokat.

Praliné torta

(Gabi, 2009.02.20 19:43)

Szia!
Nagyon jól néz ki, írigylésre méltó a fantáziád!
De hogy csinálod, hogy nem esnek le róla a pralinék??