Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


PUDINGOS TORTA

2013.06.13

Hozzávalók (egy 22-24 cm átmérőjű kör tortaformához):
A piskótához:
6 tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál rétesliszt.
A krémhez: 2 csomag csokoládés pudingpor, 5 dl tej, 25 dkg szobahőmérsékletű vaj, 15 dkg porcukor, 10 dkg étcsokoládé.

    

p1370354-dd.jpg

  

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből - fokozatosan hozzáadva a hat kanál cukrot - kemény habot verünk. Ezután, tovább verve a habot, egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat is.
A lisztet laza mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabba.
A tésztát a sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük.

A krémhez a pudingporból, tejből és a cukorból a szokásosnál kicsit sűrűbb pudingot főzünk. Mikor besűrűsödött, levesszük a tűzről, és belekeverjük a kockákra tördelt csokoládét és a vaj harmadát. Félretesszük hűlni. Mikor már csak langyos, belekeverjük a maradék vajat is. Teljesen kihűtjük, majd habosra keverjük.

A kihűlt piskótát három egyforma vastag korongra vágjuk. Egy piskótakorongot a tortatálra teszünk, megkenjük a krém harmadával, erre jön még egy piskóta, aztán a maradék krém fele, végül az utolsó piskótalap, amit kicsit lenyomkodunk, aztán bevonjuk a tortát a maradék krémmel.

Díszíthetjük tejszínhabbal, csokoládéval, gyümölccsel ízlés szerint.

 

Tipp:

Ugyanezt a tortát tepsiben is megsüthetjük, akkor a hozzávalók mennyisége így változik:

Hozzávalók (egy 30 x 40 cm-es tepsihez):
A piskótához:
12 tojás, 12 evőkanál cukor, 12 evőkanál rétesliszt.
A krémhez: 4 csomag csokoládés pudingpor, 1 l tej, 50 dkg szobahőmérsékletű vaj, 30 dkg porcukor, 20 dkg étcsokoládé.

Az elkészítés ugyanaz, mint a tortaformánál.

 

Tipp:

A tortát bevonhatjuk olvasztott csokoládéval, és különböző cukorkákkal díszíthetjük.

 

p1520663-eee.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Sütőpor

(Fanni, 2013.11.13 12:34)

Az a kérdésem lenne, hogy a piskótába sütőport kell? És nagy baj ha rakok bele?