Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


RÓZSIKA-TORTA

2015.05.08

Hozzávalók (18-20 cm-es tortaformához):

a tésztához: 9 tojásfehérje, 5 evőkanál cukor, 5 evőkanál liszt, 5 evőkanál finomra darált mandula vagy dió, 4 evőkanál mandulalikőr, negyed kávéskanál őrölt fahéj, fél citrom héja, 1 vaníliarúd;
a töltelékhez: 2 dl nagyon jó minőségű szamócalekvár, 50 dkg eper.

 

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a mandulával, a fahéjjal, a vanília kikapart magjaival és a finomra reszelt citromhéjjal. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a kanalanként hozzáadott cukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztes keveréket. Az így kapott tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és 150-160 fokos sütőben 45-50 perc alatt megsütjük. Rácsra borítva kihűtjük, majd félbevágjuk.

Az egyik tésztakorongot tortatálra helyezzük, meglocsoljuk 2 evőkanál likőrrel, megkenjük 1 dl lekvárral, majd elosztjuk rajta a megtisztított, apróra vágott eper felét. A maradék rumot a másik piskótalapra locsoljuk, és a meglocsolt oldalával az eperre fordítjuk. A félretett 1 dl lekvárt szitán áttörünk, és vízgőz fölött folyékonyra melegítjük. A felét vékonyan a torta tetejére kenjük. Ráhalmozzuk a megmaradt epret, amit meglocsolunk lekvárral.

A tortát hagyjuk kissé összeérni (20-30 perc), majd tálaljuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.