Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


SZŐLŐ TORTA

2008.01.08

Hozzávalók:
1 adag piskótatészta (a receptet itt találod meg: PISKÓTA EGYSZERŰEN).
A krémhez: 1 liter habtejszín, (vagy egy liter Hulala növényi tejszín), 1 csomag (Aranka) hidegen elkészíthető vaníliás pudingpor, 1 kg szőlő, 10 dkg porcukor, 3 csomag habfixáló. (Ha Hulalát használsz tejszín helyett, a porcukor és a habfixáló nem kell.) A gyümölcs átkenéséhez: 1 csomag színtelen tortazselé, 1 evőkanál cukor.


Kép

 

Elkészítés:
A leírás szerint elkészített piskótatésztát egy nagy gáztepsibe (kb. 40 x 30 cm) öntjük. Elegyengetjük, és 180 fokos sütőben megsütjük. A kész piskótát kihűtjük, majd félbevágjuk (nem vízszintesen, hanem úgy, hogy két 20 x 30-as piskótanégyzetet kapjunk).

A szőlőt leszemezzük, megmossuk, megszárítjuk. Egy jó maréknyi szőlőszemet összetörünk, és a levét kipréseljük. A megmaradt szőlőszemek felét félbevágjuk, és ha nagyon magosak, kiszedjük belőlük a magokat. (Értelemszerűen jobb magnélküli szőlőből csinálni.)

A krémhez 5 dl tejszínt egy tálban gépi habverővel felverünk úgy, hogy először a tejszínt öntjük a tálba, 1-2 percig habosítjuk, amíg egy kicsit sűrűsödni kezd, azután hozzáadjuk a pudingport, amivel krémsűrűségűre keverjük. (Nagyon hamar besűrűsödik, vigyázzunk, nehogy túlverjük és összecsomósodjon!) A krémbe apránként belekeverjük a kipréselt szőlőlevet, aztán laza mozdulatokkal beleforgatjuk a fél szőlőszemeket.

Az egyik piskótanégyszöget tálra tesszük. Egyenletes vastagságban  rákenjük a szőlős krémet, és beborítjuk a másik piskótalappal, amit óvatosan lenyomkodunk.

A megmaradt fél liter tejszínből a porcukorral és a habfixálóval kemény habot verünk. (Illetve kemény habbá verjük a megmaradt fél liter Hulalát.)

A tortát kívülről bevonjuk a tejszínhabbal, a tetejét kirakjuk a megmaradt szőlőszemekkel, végül a szőlőszemeket szilikonecset segítségével átkenjük a tasakon szereplő leírás szerint elkészített, és langyosra hűtött tortazselével.

A torta oldalát bevonhatjuk mandulaforgáccsal.

 

Tipp:

A piskótát természetesen tortaformában is sütheted.

Nem feltétlenül kell ezt a piskótatésztát használnod. Ehhez a süteményhez nagyon jó a HAGYOMÁNYOS PISKÓTATÉSZTA is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.