Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


TAVASZ TORTA

2012.02.10

p1110645-dd.jpg

 

Hozzávalók (egy 26 cm átmérőjű tortához):

A piskótához: 8 tojás, 8 evőkanál liszt, 8 evőkanál cukor, 5 dkg vaj, sütőpapír.
A tortakrémhez: 30 dkg jó minőségű étcsokoládé, fél liter tejszín.
A díszítéshez: 20 dkg fehér csokoládé, 20 dkg színes marcipán, cukorgyöngyök.

 

p1110723-dd.jpg


A krémhez a tejszínt egy lábasba öntjük. Beletördeljük a csokoládét, és lassú tűzön, állandóan kevergetve felforraljuk. Amikor felforrt, teljesen kihűtjük. (Legjobb egy éjszakára hűtőgépbe tenni.) A kihűlt krémet robotgéppel habbá verjük.

Sütőpapírból 6 négyzetet vágunk, a tortaformát körberajzoljuk a sütőpapírdarabokon. 

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A vajat felolvasztjuk (de véletlenül sem forraljuk, csak addig melegítjük, hogy éppen megolvadjon).

A tojásokat szétválasztjuk. A cukrot hozzáadjuk a tojássárgákhoz, és robotgéppel nagyon habos, kifehéredő krémmé keverjük.

A lisztet beleszitáljuk a tojáskrémbe. Ne keverjük! Hozzáöntjük a folyékony, de véletlenül sem meleg vajat.

A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojáshab egyharmadát, óvatosan a tojáskrémbe keverjük, hogy fellazítsuk. A maradék tojáshabot beleforgatjuk a fellazított masszába.

Egy sütőpapírdarabot tepsibe fektetjük, aztán a tésztából egyenletesen vastag, kb. 1 cm magas korongot kenünk rá a rajzolt kört kitöltve. A tepsit a tésztakoronggal az előmelegített sütőbe tesszük, és a piskótát aranybarnára sütjük.

Amíg az első lap sül, előkészítjük a következő tésztakorongot ugyanúgy, mint az elsőt: egy tepsibe fektetjük a sütőpapírt, a rárajzolt körbe kenjük 1 cm magasan a tésztát. Amikor az első lap megsült, a másodikat tesszük a sütőbe, és így tovább, amíg az összes tészta el nem fogy. A megsült lapokat kihűtjük, aztán megtöltjük a csokoládékrémmel.

A fehér csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, és bevonjuk vele a tortát.

A marcipánt porcukros deszkán kinyújtjuk, és leveleket valamint virágokat szúrunk ki belőle. A virágok közepébe cukorgyöngyöt nyomunk. A marcipánnal feldíszítjük a tortát.

 

p1110648-dd.jpg

 

Tipp:

Marcipánvirágok és -levelek kaphatók majdnem minden cukrászdában, nem feltétlenül szükséges otthon elkészíteni őket.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Tavasz torta

(Bori, 2012.03.13 13:43)

Nagyon jól néz ki a torta, biztosan kipróbálom!
A krémbe hab- vagy főzőtejszínt használsz?
Bori