Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


TEJSZÍNHABOS CSOKITORTA SÜTÉS NÉLKÜL

2008.01.07

Hozzávalók:
A tésztához: 30 dkg süteménymorzsa vagy piskótamorzsa, 2 evőkanál holland típusú kakaópor, 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 evőkanál rum.
A krémhez: 20 dkg étcsokoládé, 2 tubus sűrített tej, 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor.
A tetejére: 3dl tejszín, 1 csomag habfixáló por (vagy mindkettő helyett 2.5 dl Hulala növényi tejszínhab), 1 evőkanál kakaópor.
A süteménymorzsát alaposan összegyúrjuk a puha vajjal, a porcukorral, a kakaóporral és a rummal. Az így kapott masszát egy kerek, kapcsos tortaforma lajába nyomkodjuk úgy, hogy körben 3-4 centi magas pereme is legyen.
A krémhez a vajat és a cukrot lassú tűzön felolvasztjuk, hozzáöntjük a sűrített tejet, állandóan kevergetve felforraljuk. Tovább keverve addig főzzük, amíg kicsit barnulni kezd, karamelizálódik. Amikor enyhén barnul, belekeverjük az olvasztott csokoládét, és hagyjuk kicsit kihűlni.
A krémet a tortaformába simított tésztalapra kanalazzuk, és a tortát másfél-két órára hűtőszekrénybe tesszük.
Tálaláskor levesszük a tortáról a kapcsos tortaforma karimáját. A tejszínt habfixálóval kemény habbá verjük (vagy felverjük a Hulalát), és a torta tetejét bevonjuk a kemyény tejszínhabbal. A tejszínhab tetejére kakaóport szitálunk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.