Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


VIKTÓRIA KIRÁLYNŐ TORTA

2012.07.05

Hozzávalók (egy 22-24 cm átmérőjű tortához):

5 tojás, 20 dkg liszt, 20 dkg cukor (én barna cukorral készítem), 20 dkg szobahőmérsékletű vaj, 1 teáskanál sütőpor, 1 vaníliarúd kikapart belseje, csipetnyi só.

A töltelékhez: kb. 1 dl eperlekvár, 4 dl tejszín, 2 csomag habfixáló, 2 evőkanál porcukor.

 

p1200853-dd.jpg

 

Elkészítés:

A tojásokat  kettéválasztjuk. A tojásfehérjéből csipetnyi sóval és egy evőkanál cukorral kemény habot verünk. A vajat habosra keverjük a többi cukorral. Hozzáadjuk a tojássárgákat és a vaníliarúd kikapart belsejét, és tovább keverjük még két percig. Beleforgatjuk a sütőporral összeszitált liszt felét, majd a tojásfehérjehab felét, majd a többi lisztet és a többi tojásfehérjét.

A tésztát három részletben tortaformába simítjuk, és 180 fokos sütőben megsütjük, majd a három piskótakorongot rácson kihűtjük.

Amíg a tortalap hűl, kemény habot verünk a tejszínből a porcukorral és a habfixálóval.

A torta összeállításánál a lapokat megkenjük eperlekvárral és tejszínhabbal.

A sütemény tetejét gyümölcsökkel díszíthetjük.

 

Tipp:

A piskóta még finomabb lesz, ha a vaníliával együtt belekeverünk egy-két csipetnyi őrölt fahéjat és egy citrom reszelt héját is.

A torta másféle savanykás lekvárral is elkészíthető.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

a receptekről

(andrea, 2013.11.13 23:51)

nagyon de nagyon finom és könnyen elkészíthetők mind egytől eggyig gratula :)