Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


VIKTÓRIA TORTA

2011.01.24

Hozzávalók (egy 24-26 cm átmérőjű tortaformához):

A tésztához: 30 dkg liszt, 10 dkg őrölt mandula, 15 dkg porcukor, 25 dkg hideg vaj, fél csomag sütőpor, egy csipet só, 1 tojássárgája, egy csipet őrölt fahéj, fél kisebb narancs reszelt héja (kihagyható).
A töltelékhez:
25 dkg csokoládé (szerintem a legjobb étcsokoládéból, de készítheted tejcsokoládéból is, ha azt jobban szereted), 2,5 dl tejszín, 2 tojás, 1 evőkanál vaníliás cukor.

 

Kép

 

 

Elkészítés:

A töltelékhez a csokoládét a tejszínbe tördeljük, és állandóan kevergetve kis lángon felolvasztjuk. (Nem kell forralni. Csak addig melegítjük, amíg a csokoládé teljesen elolvad.)

A tejszínes csokoládét félretesszük kihűlni.

Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral.

A tészta hozzávalóit egy tálban egybemorzsoljuk.
A morzsatésztát egyenletes vastagságban a sütőpapírral kibélelt tortaforma aljára és oldalára nyomkodjuk,
úgy, hogy körben 3-4 cm magas peremet képezzünk.

A tésztára egy sütőpapírt fektetünk, és szárazbabot vagy borsót szórunk rá nehezéknek, aztán 180 fokos sütőben 10 percig sütjük. (Véletlenül se süsd tovább, meg ne égesd!)

Amíg a tészta sül, a két tojást szétválasztjuk. A tojássárgákat belekeverjük a kihűlt csokoládéba. A tojásfehérjékből a vaníliás cukorral kemény habot verünk, és a habot óvatosan beleforgatjuk a csokoládéba.

A tíz perc elősütés után a torta tésztáját kivesszük a sütőből, kiemeljük belőle a beletett sütőpapírral együtt a babot, és a helyébe, a tészta közepébe öntjük a csokoládés krémet.

A tortát visszatesszük a 180 fokos sütőbe, és kb. még 40 percig sütjük. (Ha nagyon pirulna a teteje, takarjuk le alufóliával!) Akkor van készen a torta, ha a csokoládé még puha, de ha picit megrázzuk, már nem lötyög.

A megsült tortát kihűtve tálaljuk. A tetejét porcukorral és kakaóporral díszíthetjük.

 

Kép

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Viktória torta

(Andi, 2011.10.16 19:25)

Szia!
Tegnap megsütöttem ezt a tortát. Gyorsan el is készült és nagyon-nagyon finom lett. 20 dkg ét, 5 dkg tejcsokit használtam fel hozzá. Páromnak sajnos nem volt elég édes, de azért el fog fogyni :-) Legközelebb - az ő kedvéért, hiszen főleg miatta sütök - tejcsokiból fogom elkészíteni. A tésztája is nagyon finom. Köszi a receptet.

Szamócának

(Dani, 2011.03.29 18:26)

Megnéztem! Nagyon jó lett!

Daninak

(Szamóca, 2011.03.27 20:42)

Igen, nagyon örülnék, ha megmutatnád.
Nézd, ma ilyen tortát sütöttem:
http://www.recept-oldal.hu/cikkek/tortak/csokoladetorta-liszt-nelkul.html

Szamócának

(Dani, 2011.03.27 20:21)

Sajnos már megettem, és lefényképezni is elfelejtettem. Jövő hétvégén megint csinálok. Akkor megmutassam?

Daninak

(Szamóca, 2011.03.27 17:59)

Lefényképezted?
Nagyon örülnék, ha megmutatnád.

válasz

(Dani, 2011.03.27 17:02)

Igen!

Daninak

(Szamóca, 2011.03.27 16:04)

Köszönöm, hogy megmutattad.
Elkészítetted a tortát, ezért tetted közzé?

válasz

(Dani, 2011.03.27 15:52)

www.danibenigabi.eoldal.hu

Daninak

(Szamóca, 2011.03.27 15:15)

Szia!
Hol van az oldalad? Megmutatod?

kérés

(Dani, 2011.03.27 14:41)

Szia! A torta receptjét közzétehetném a saját oldalamon?

jókívánság

(Krumpliorr, 2011.03.07 19:43)

Isten éltessen sokáig Viki! :)

Tejszín

(Szamóca, 2011.02.14 21:09)

Szia!
Igen, habtejszín.

Tejszín?

(Betty, 2011.02.13 21:50)

Szia! Nagyon szuperül néz ki ez a torta. :)
Azt kérdezném, hogy a tejszín habtejszín takar?

receptek

(Nézd meg ezt, 2011.02.11 00:22)

Nagyon sok főzős játék van itt:
http://www.jatekstart.com

piskóta

(Enikő, 2011.01.27 13:19)

Nagyon köszönöm! Gyönyörű tortákat készítesz!

Piskóta

(Szamóca, 2011.01.26 15:53)

Szia Enikő!
Nem használok a hagyományos piskótához sütőport. A fölvert tojás emeli meg a tésztát.

sütik általában

(Enikő, 2011.01.25 21:13)

Szia!
Szeretném megkérdezni hogy ahol nem írsz sütőport a piskótához, ott nem is kell?
Előre is köszönöm