Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


CSIGÁK

2013.08.20

Hozzávalók:

50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 2,5-3 dl langyos tej (vagy tejérzékenyeknek víz), 2 evőkanál olaj, 1 kávéskanál cukor, 2 kávéskanál só.

A töltelékhez az alábbiak közül valamelyik::

tejföl és sonka vagy húsos szalonna,
pizzamártás és reszelt sajt,

reszelt sajt,

pizzamártás és sonka vagy szalámi,

pizzamártás és főtt kukorica.

 

p1410166-dd.jpg

 

Elkészítés:

Az élesztőt a cukros tejbe morzsoljuk, és megvárjuk, hogy a tej tetején vastag, halványbarna hab képződjön.

A felfuttatott élesztőt és az olajat a liszthez adjuk, beleszórjuk a sót, és addig gyúrjuk, amíg az edény falától el nem válik. A tésztát egy órát langyos helyen kelesztjük.

Ezután lisztezett gyúródeszkára borítjuk. 3-4 mm vastag téglalappá nyújtjuk, vékonyan megkenjük paradicsommártással vagy tejföllel, aztán egyenletesen beszórjuk a választott feltéttel (sajttal, sonkával, kukoricával…) Ezután, mint a bejglit, föltekerjük, majd éles késsel másfél cm vastag körszeleteket vágunk belőle.

Az így kapott csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól 4-5 centi távolságra. Előmelegített, közepes hőfokú sütőben (a sütő típusától függően 180-200 fokon) 15-20 perc alatt megsütjük.


Tipp: egyszerre érdemes többféle csigát is készíteni. A megsült, kihűtött sütemények kis adagokban lefagyaszthatók. Ha fogyasztás előtt néhány órával elővesszük a mélyhűtőből, és szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni, olyanok, mint a friss.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.