Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


CSOKOLÁDÉS MÜZLISZELET

2013.09.09

Hozzávalók (egy 20 x 30 cm-es formához):

20 dkg zabpehely (lehetőleg apróbb szemű), 10 dkg vaj, 10 dkg mogyoró (vagy mandula, dió...), 5 dkg csokoládélencse vagy apróra vágott csokoládé, 5 evőkanál nádcukor, 2 evőkanál méz, fél kávéskanál őrölt fahéj.


Elkészítés:

A vajat a cukorral és a mézzel felolvasztjuk, majd levesszük a tűzről. Belekeverjük a fahéjat, a zabpelyhet, a mogyorót, végül a csokoládét. A masszát elterítjük a sütőpapírral bélelt formában, és alaposan lenyomkodjuk, hogy tömör legyen.
180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, és teljesen kihűtve szeletekre vágjuk. (Ha melegen szeleteljük, morzsálódhat.)

 

p1420828-ddd.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.