LENCSÉS PÁRNA
Hozzávalók:
25-30 dkg leveles tészta, 30 dkg főtt lencse (lehet konzerv is), 1 vöröshagyma, 1 nagy gerezd fokhagyma, negyed kávéskanál őrölt kömény,1 kávéskanál őrölt pirospaprika, só, 1 evőkanál olaj,
1 tojás villával felverve, szezámmag.
Elkészítés:
Az apró kockákra vágott vöröshagymát üvegesre sütjük az olajon. Beleöntjük a lencsét. Megszórjuk köménnyel, sóval, pirospaprikával. Átkeverjük, és levesszük a tűzről. Belereszeljük a fokhagymát, és a lencseszemeket enyhén összetörjük.
A leveles tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk. 12 egyforma nagyságú téglalapra vágjuk. Mindegyik tésztadarabka közepébe teszünk a kihűlt lencséből. A széleket megkenjük tojással, és alaposan összenyomkodjuk.
A süteményeket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal. 200 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.