Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


VEGETÁRIÁNUSNAK LENNI JÓ!

2008.06.23

Kép 19 éve nem eszem húst. Ovo-lakto vegetáriánus vagyok. Ez azt jelenti, hogy tojást és tejtermékeket eszem, csak húst nem.

Egyébként pontosan olyan ételeket főzök, mint bárki más, csak zöldségekből, gyümölcsökből, tejtermékekből, tojásból. Megnézheted a recepteket itt, ezen a honlapon. Sőt, az ételekről készült fotókat is! Szerintem jól néznek ki. :)

Egyre többen élünk így ebben az országban is. Állítólag valahol 15% körül van már a húsmentesen táplálkozók aránya.

Te, aki esetleg betévedsz ide, és elolvasod, amit írok, mit gondolsz erről?

 

Itt, a honlapomon az alábbi jelölésekkel találkozhatsz:

 

Kép 

  Ez a vegetáriánus ételek jele.
  Ezek az ételek nem tartalmaznak semmi olyat, amit állatok

  megölése  árán állítottak elő.

 

 

Kép   

  Ez a vegán ételek jele.
  Ezek az ételek semmiféle állati fehérjét nem tartalmaznak.

 

  

P.S.:
Semmilyen személyes adatodat nem kell megadnod ahhoz, hogy az oldalhoz hozzászólj!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Veszprém

(Molnár Éva, 2008.05.25 23:38)

Sziasztok!
Ti mertek szóját enni? Van egy ismerősöm aki szerint génkezelt és ezért ártalmas. Mi a véleményetek erről?
Évi

palasthy.mvgmail.com

(marika, 2008.05.25 09:16)

Nos.teljeskiörlésü lisztet öröltem.tettem bele élesztőt,olivaolajat,egy tojás sárgáját,pici sót.Ezt jol bedagasztottam,és pihentettem.Mikor megkellt,át gyurtam,kerekre kinyujtottam,cikkeket vágtam,és mindegyik szélére sajtot tettem.Egyesével feltekertem mint a kiflit.Az élesztöt megkelesztettem az elején.A crosantokat tojással megkentem,és piritott szezámmal megszóretamElömelegitett 200fokos sütöben,pirosra sütöttem.Vizes tálat tettem a sütöbe,mint a kenyérnél.Jo étvágyat!!

Kedves Marika!

(Szamóca, 2008.05.24 13:28)

Kérem szépen a receptet is!

palasthy.m@gmail.com

(marika, 2008.05.24 12:00)

HA nincs otthon csak liszt,tojás,olaj,só,pici szezám,és élesztő,akkor crosant lesz belöle,sajtosan.tegnap ezt kreáltam.fincsi lett.ja,és pici sajt is legyen:)

palasthy.m@gmail.com

(marika, 2008.05.23 09:49)

igen.ide irhatsz bármikor,szivesen segitek :)

-----

(Gergő, 2008.05.22 14:06)

azért érdekel a vegaság mert a mostani barátnőm vega és félek hogy valami baja lesz tőle
Az anyám szerint az ilyen nők gyereket se tudnak szülni.

-----

(Gergő, 2008.05.22 14:05)

Marika neked az ide írt címed a működő ímélcímed? lehet oda levelet írni neked?

Gratulálok!

(Szamóca, 2008.05.22 09:48)

Marika, te nagyon ügyes vagy! Ki fogom próbálni mindenképpen a találmányodat!

palasthy.m@gmail.com

(marika, 2008.05.20 12:37)

Sikerült puha! szejtán húst csinálnom!!
A buzasikérhez,szódabikarbónát adtam,és sót,majd vizzel összedolgoztam.Sós vizben kiföztem,és innen minden a megszokott módon készül.Az adott honlapon is kémény készül.de itta puha változata!!Senki meg nem mondja hogy nem húst eszik.

palasthy.m@gmail.com

(marika, 2008.05.20 10:44)

Megint érkeztek szép fehérnemük.Akit éerdekel,annak megmutatom.Szin,és formatartó,az ár :francia,normál,tanga 450ft.melltartó 1290ft.
Szintől,mérettől,függetlenül.:)

Szia Marika!

(Szamóca, 2008.05.19 09:41)

Ez a szőlőlekvár-recept nagyon jól hangzik. Ki fogom próbálni. Nálunk is terem egy csomó szőlő. Néha a darzsak eszik meg. Befőzve legalább hasznosítani lehet.
Köszönöm!

palasthy.m@gmail.com

(marika, 2008.05.18 08:12)

leszemezem,és felteszem föni.Amikor már levet ereszt,és összeestek a szemek,paradicsompaszirozón átnyomom,és visszateszem a tüzre,majd beleteszek fahéjjat,és diétás zselésitöt,meg gyümölcscukrot.Az elöirás szerint felfözöm,és üvegelem,majd meleg dunsztba teszem.Ha cukorral csinálod,nem lesz meg az az igazi szőlő iz.Ez a tapasztalat.Nagyon fini.nálunk ottelo terem,de nem tudtunk vele mit csinálni,igy jött az ötlet.

Szia Gergő!

(Szamóca, 2008.05.17 16:15)

Itt, ennek az oldalnak tetején szerepel, hogy én már 18 éve nem eszem húst. Ez talán elég idő ahhoz, hogy kimondhassam: nem lesz beteg tőle az ember.
Téged miért érdekel a vegetáriánizmus? (Gondolom, nem vagy vegetáriánus.)

Kedves Marika!

( Szamóca, 2008.05.17 16:11)

Hogyan csinálsz lekvárt a szőlőből?

palasthy.m@gmail.com

(marika, 2008.05.15 18:02)

Szia Gergö!
Én régota kiválogattam a hust,és igy el is hagytam egy idö után. ha ugy érzed hogy nem kell,csak akkor tedd.A szervezeted jelzi hogy mi kell neki.:)

palasthy.m@gmail.com

(marika, 2008.05.15 17:31)

Sziasztok!
pihenönapomon,vagy szabain szoktam lekvárt,savanyát,eltenni.Birs terem a kertben.de szölöböl is remek lekvárt lehet csinálni.
A pálmazsir egészségesebb.
A vidámságot a pránanadinak köszönhetem.

---

(Gergő, 2008.05.14 13:18)

nem lesz beteg attól az ember ha nem eszik húst?
Ti mióta nem esztek? Néha se szoktatok?

Kedves Marika!

(Szamóca, 2008.05.14 13:04)

Egyetértek Jutkával, tényleg nagyon tiszteletre méltó, hogy ilyen kemény munkát végzel, és ennek ellenére ennyi energia és jókedv van benned.

Mindig pálmazsírt használsz? Vajat például nem szoktál?

jutka@freemail.hu

(Jutka, 2008.05.14 07:15)

szia Marika!
az nagyon nehéz munka lehet. És azt hallom hogy a fizetés se túl sok. Hogy bírod? Klasz hogy ilyen nehéz munkát végzel, és ennek ellenére ilyen vidám vagy
Mikor van időd lekvárokat főzni? Terem a kertedben birs?

palasthy.m@gmail.com

(marika, 2008.05.13 16:09)

szia!
Villamosvezető vagyok.Szoktam az 56-oson is dolgozni,de inkább az 59esen vagyok.
liszt,pálmazsir,tojás,méz,pici tej.erre turó méz,zabpehely,tojás keverék,majd saját birslekvár(gyümölcscukros),majd fözött tojásfehérje.sütés.Nagyon fini.:)


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Következő »