Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


BABFASÍRT

2013.07.09

Hozzávalók:

50 dkg főtt bab (lehet konzerv is), 2 tojás, 15 dkg zabpehelyliszt (vagy sima liszt), 1 vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, fél kávéskanál őrölt kömény, 2 csipetnyi őrölt bors, 2 kávéskanál só, 1 kávéskanál őrölt pirospaprika, negyed kávéskanál sütőpor. A kisütéshez étolaj.

Elkészítés:

A vöröshagymát kis kockákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, majd a babhoz adjuk, és aprítógépben a tojással és a fűszerekkel együtt masszává keverjük. (Ne turmixoljuk finomra, maradjon darabos!) Hozzákeverjük a sütőporral összeszitált lisztet.

Olajat forrósítunk, és a babos masszából két kanállal fasírtokat szaggatunk bele. Aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük őket.

Tálalásnál salátát vagy valamilyen hagyományos köretet kínálunk hozzá, de adhatjuk főzelékfeltétnek is.

 

p1390160-dd.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Vegetáriánus szalámi elkészítése

(Jos, 2014.02.28 06:43)

<iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/0hBzXJZlC2I" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
A vegetáriánus szalámi minden olyan ételhez használható, ahol a hagyományos füstölt hústermékek ízvilágát szeretnénk megidézni.
Melegszendvicsen isteni!
A pontos recept a videó elején található.

Re: Vegetáriánus szalámi elkészítése

(Jos, 2014.02.28 06:45)

Úgy látom nem jelent meg a videó, de a címe amit a böngésző címsorába illessz a következő:
http://www.youtube.com/watch?v=0hBzXJZlC2I