Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


BABGULYÁS

2008.01.29

Hozzávalók:
Fél kiló fejtettbab, 1 fej vöröshagyma apró kockákra vágva, 2-3 gerezd fokhagyma, pirospaprika, őrölt bors, őrölt kömény, só, 1-2 zellerlevél, 1 zöldpaprika, egy paradicsom, 1 evőkanál étolaj, aki szereti: 1 sárgarépa karikákra vágva.

  

p1250394-dd.jpg

 

Elkészítés:
Egy evőkanál olajon állandóan kevergetve süssük üvegesre az apróra vágott hagymát, de ne barnítsuk meg. Amikor a hagyma üvegesedni kezd, szórjunk bele egy evőkanálnyi pirospaprikát, öntsük fel hideg vízzel, és adjuk hozzá a babot, a kicsumázott, de egyben hagyott zöldpaprikát, az egyben hagyott vagy lehúzott héjú, kimagozott paradicsomot, a zellerlevelet (és a répakarikákat). Öntsük föl annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg köménnyel, és lassú tűzön, fedő alatt főzzük puhára. Amikor a bab már megfőtt, vegyük ki a zöldpaprikát, a zellerlevelet és ha egyben hagytuk, a paradicsomot. Reszeljük vagy nyomjuk bele fokhagymanyomón a fokhagymát, és főzzük még tíz percig.

Tipp:
Aki szereti, szaggasson bele galuskát vagy csipetkét is. Krumplikockákat is főzhetünk a levesbe, mikor a bab már majdnem megpuhult.

 

p1020919-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Recept

(Adrienn, 2013.11.27 11:55)

Szia! Nem akarlak megsérteni, de ez zöldségleves babbal, nem pedig babgulyás. Hús nélkül is lehet jókat főzni, de ez a próbálkozás sajnos nem jött be.