Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


BABOS TÉSZTA

2013.01.28

Hozzávalók:

40-50 dkg tészta, 1 nagy fej apróra kockázott vöröshagyma, 40 dkg főtt bab (lehet konzerv is), 2 babérlevél, 2 gerezd fokhagyma,  8-10 szál petrezselyemzöld, őrölt pirospaprika, őrölt kömény, őrölt bors, só, olaj, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom (vagy a paprika és paradicsom helyett egy-két evőkanál lecsó).

    

p1300529-ddd.jpg

 
 

Elkészítés:

Az olajon üvegesre sütjük az apróra vágott vöröshagymát, megszórjuk negyed kávéskanál őrölt köménnyel, csipetnyi őrölt borssal, egy teáskanál pirospaprikával, felöntjük fél bögre vízzel. Megsózzuk, beletesszük a babérlevelet, a csokorba kötött petrezselymet, a kicsumázott, egész zöldpaprikát és a lehúzott héjú paradicsomot. Kis lángon, lefedve negyed órát főzzük. Az esetlegesen elpárolgó vizet közben pótoljuk.

A tésztát forrásban levő, sós vízben feltesszük főni.

A mártásból kivesszük a petrezselymet, a paprikát és a babérlevelet. Beletesszük a zúzott fokhagymát és a babot. Annyi szafnak kell lennie a babon, amennyi éppen ellepi, ha kell, vízzel pótoljuk. Kis lángon 10 percig főzzük, majd összeforgatjuk a közben kifőtt és leszűrt tésztával.  

Tálalásnál a tetejét meglocsolhatjuk egy kis tejföllel.

 

Tipp:

A babot kicsit össze is törhetjük, mielőtt a tásztához kevernénk.

  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.