Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


BÁCSKAI RIZSES GOMBA

2012.03.22

Hozzávalók:

50 dkg gomba, 1 vöröshagyma apró kockákra vágva, 2 kicsumázott zöldpaprika (aki szereti, az tehet bele erőspaprikát is), 2 paradicsom, 1evőkanál pirospaprika, negyed mokkáskanál őrölt bors, majoranna, étolaj, 25 dkg rizs.

    

p1140233-ddd.jpg

    

Elkészítés:

A gombát megtisztítjuk és földaraboljuk. 2-3 evőkanál olajon üvegesre sütjük a hagymát, beletesszük a gombát, és erős tűzön megpirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott zöldpaprikát és a lehúzott héjú paradicsomot, beleszórjuk a rizst, felöltjük a rizshez képest háromszoros térfogatú forró vízzel, és lefedve, lassú tűzön addig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul. (Úgy jó, ha bőven marad rajta szaft is.)

Mikor a rizs megpuhult, ha kell, még utánsózzuk és borsozzuk.

 

Tipp:

A gombával együtt belefőzhetünk az ételbe 20-25 dkg szójakockát. (A szójakockát előtte be kell áztatni sós/fűszeres vízbe.) Keverhetük az ételbe zöldborsót vagy kukoricát is.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

recept

(pez, 2014.12.23 18:21)

Elkészítettem,és nagyon finom lett! Alíg bírtam abbahagyni.:)

Köszönöm!