Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


BARÁTFÜLE GOMBÁVAL TÖLTVE

2012.11.09

Hozzávalók:

A tésztához: 25 dkg liszt, 3 tojás, 1 kávéskanál só.

A töltelékhez: 50 gomba, 1 kisebb vöröshagyma, 1 evőkanál liszt, negyed kávéskanál őrölt bors, 1 kis csokor petrezselyemzöld, 1 kávéskanál só, 1 kávéskanál őrölt pirospaprika, 1 evőkanál olaj.

 

p1270751-dd.jpg

 

 

Elkészítés:

Az olajon üvegesre sütjük az finomra aprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott gombát. Sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük. Addig főzzük, míg a gomba leve nagyjából el nem párolog. Hozzáadjuk a petrezselymet, fél percig kevergetjük, majd megszórjuk a liszttel, még egy percig főzzük, majd kihűtjük.
A tésztához a hozzávalókat simára gyúrjuk. Fél óráig letakarva pihentetjük. Ezután alaposan belisztezett deszkán vékonyra (1 milliméteresre) nyújtjuk, és 7-8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk belőle. A tésztakorongok szélét nagyon vékonyan megkenjük vízzel. Minden körlap közepébe egy kiskanálnyi tölteléket halmozunk, aztán a korongokat félbehajtjuk, rá a töltelékre, és a széleket jól összenyomkodjuk.
Enyhén sós vizet forralunk. A barátfülét a forrásban levő vízbe tesszük, és azután, hogy a víz felszínére jött, még 5 percig főzzük.

Tálalhatjuk tejföllel meglocsolva, sajttal megszórva, különböző mártásokkal (pl. gombamártás, paradicsommártás vagy vadas), de levesbetétként is.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.