BORSÓFASÍRT
Hozzávalók:
75 dkg zöldborsó, 35 dkg kenyér, 3 tojás, 1 kisebb csokor petrezselyemzöld, 2 kávéskanál só, zsemlemorzsa (szükség szerint), olaj.
Elkészítés:
A zöldborsót enyhén sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük és kissé összetörjük. A kenyeret kisebb darabokra vágva késes aprítóba tesszük, morzsásra dolgozzuk, majd egy nagy tálba öntjük.
A borsót, a tojást, az apróra vágott petrezselyemzöldet és a sót a kenyérhez adjuk, majd az egészet megkeverjük, és összegyúrjuk. (Ha túl lágy lenne a massza, kevés zsemlemorzsát adunk hozzá.)
Tapadásmentes serpenyőben ujjnyi olajat forrósítunk. A masszából formázott fasírtok mindkét oldalát mérsékelt lángon megsütjük benne, majd papírtörlőre szedjük.
Tálaláskor salátát vagy valamilyen hagyományos köretet kínálunk hozzá, de főzelékfeltétnek is kitűnő.
Tipp:
Aki szereti a hagyományostól eltérő ízeket, némi apróra vágott mentát is adhat a masszához.