Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


BORSÓFASÍRT

2014.05.19

Hozzávalók:

75 dkg zöldborsó, 35 dkg kenyér, 3 tojás, 1 kisebb csokor petrezselyemzöld, 2 kávéskanál só, zsemlemorzsa (szükség szerint), olaj.

 

Elkészítés:

A zöldborsót enyhén sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük és kissé összetörjük. A kenyeret kisebb darabokra vágva késes aprítóba tesszük, morzsásra dolgozzuk, majd egy nagy tálba öntjük.

A borsót, a tojást, az apróra vágott petrezselyemzöldet és a sót a kenyérhez adjuk, majd az egészet megkeverjük, és összegyúrjuk. (Ha túl lágy lenne a massza, kevés zsemlemorzsát adunk hozzá.)

Tapadásmentes serpenyőben ujjnyi olajat forrósítunk. A masszából formázott fasírtok mindkét oldalát mérsékelt lángon megsütjük benne, majd papírtörlőre szedjük.

Tálaláskor salátát vagy valamilyen hagyományos köretet kínálunk hozzá, de főzelékfeltétnek is kitűnő.

 

Tipp:

Aki szereti a hagyományostól eltérő ízeket, némi apróra vágott mentát is adhat a masszához.

 

p1520275-dd.jpg

p1560281-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.