Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


BORSÓFŐZELÉK

2008.01.29

Hozzávalók:
1 kg friss vagy mirelit zöldborsó, 1-2 evőkanál cukor, 3 púpozott evőkanál finomliszt, 2 dl tej, egy csokor nagyon apróra vágott petrezselyemzöld, só.

  

p1560434-dd.jpg

    

Elkészítés:
A borsót annyi vízben, amennyi ellepi a cukorral és sóval puhára főzzük. (Ha friss, zsenge borsóból készíted, ne vízben főzd! Önts a fazékba egy nagyon pici olajat, arra tedd a borsót, fedd le az edényt, és lassú tűzön, kis lángon párold meg a borsót saját levében. Utána öntsd föl vízzel.) Amikor megpuhult, beleszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. A tejet csomómentesre keverjük a liszttel. A lisztes tejet a borsóhoz öntjük, és a főzeléket gyakran megkevergetve újra felforraljuk, majd az újbóli forrás után mérsékelt tűzön még öt percig főzzük.

 

p1320321-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

kép

(julis, 2011.06.14 14:35)

vegetáriánus ételek címszó alatt megjelenik egy kép a borsófőzelékről, amin sertéspörkölt a feltét??! szerintem ez tök gáz, el is ment az étvágyam, köszi

Re: kép

(Smiley, 2012.02.25 11:26)

Julis,de finnyás vagy! :D Egyél akkor fagombát :D

Re: kép

(pff, 2013.01.31 22:26)

Ha nem ítélkezel anélkül, hogy tudnál valamit a dologról, akkor nem szólnak majd be, és nem tűnsz ostobának :)

Főzelékek.

(Szilvia, 2012.11.22 10:52)

Nagyon szeretjük a borsófőzeléket főleg a lányom!

zöldborsó főzelék

(laurencsik Jánosné, 2012.10.16 12:21)

nem lisztes tej ! habarás a neve ! De úgy finomabb, ne rántást készitesz és tejjel öntöd fel ,víz helyett.

Borsófőzelék

(Szamóca, 2011.06.14 15:34)

Kedves Julis!
A képen szereplő főzeléken a első képen szójapörkölt, a másodikon gombafasírt a feltét. :)

Borsófőzelék

(Tittycica, 2010.06.18 21:40)

Sztem naon ficsi!!!

Borsófőzelék

(Szamóca, 2009.08.31 16:52)

Még nem ettem tejfölös borsófőzeléket. Ki fogom próbálni. Köszi!

borsófőzelék

(Bogi, 2009.08.31 16:11)

Én is megpárolom előtte,és utána kevesebb lisztet teszek bele, viszont sok tejfölt, így jobban szeretjük:)

Válasz Reninek

(Szamóca, 2009.01.13 11:10)

Szia!
A friss, tavaszi zsenge borsót én is úgy szoktam csinálni. Teljesen igazad van. :)
Nem szereted a szójafasírtot?
Tulajdonképpen ha az ember nem vegetáriánus, akkor valóban fura lehet.
Azt hiszem, nem vegetáriánusok számára a legautentikusabb feltét a borsófőzelékhez a bélszínroló. :)

Borsófőzi

(Reni, 2009.01.13 10:48)

Igen, igen, én is így készítem, annyi különbséggel, hogy én a főzés elött egy kis olajon megpárolom a borsót...
De isteni finom és nagyon hamar kész van...
Még tükörtojással is ehető.....
( Szójafasírt????????) :-(

Mindenkinek ajánlom!!!

Jó étvágyat....