Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


BROKKOLI RÁNTVA

2008.01.29

Hozzávalók:

Fél kiló brokkoli nagyobb rózsákra szedve, só, liszt, tojás, szezámmag, zsemlemorzsa, 1 gerezd fokhagyma, olaj a kisütéshez.

 

rantott-brokkoli-012-dd.jpg

 

Elkészítés:

A brokkolirózsákat 1-2 percre forrásban levő sós vízbe dobjuk, aztán a vízből szűrőlapáttal kivesszük, és lecsepegtetjük. (Nehogy túlfőzzük, mert hamar pépesen puhává válnak!) A panírozáshoz tojást megsózzuk, belenyomunk egy fokhagymagerezdet ( vagy fokhagymasót szórunk bele) aztán villával jól felverjük. A zsemlemorzsába szezámmagot keverünk. A brokkolirózsákat a szokásos módon lisztbe-tojásba-zsemlemorzsába forgatjuk. Bő forró olajban kisütjük.

 

brokkoli-rantva-014-dddd.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.