Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


BURGONYA SÜTVE-TÖLTVE - Wendy's módra

2008.01.29

Hozzávalók:

Személyenként 2 szép, hibátlan héjú krumpli, alufólia.

A töltelékhez (4 személyre): 50 dkg párolt brokkoli, 20 dkg reszelt sajt (optimális esetben legalább a fele Cheddar sajt), 1 teáskanál liszt, 2 dl tejszín, 5 dkg vaj, csipetnyi só, csipetnyi frissen reszelt szerecsendió.

 

sajtos-brokkoli-20090729-015-ddddd.jpg

  

Elkészítés:

A krumplikat nagyon alaposan megmossuk, legjobb kefével is átdörzsölni őket. Aztán egyenként alufóliába csomagoljuk és 200-220 fokos sütőben megsütjük.

A töltelékhez a brokkolin kívül a többi hozzávalót alaposan összekeverjük és nagyon kis lángon addig főzzük, amíg a sajt fel nem olvad. Ha felolvadt a sajt, levesszük a tűzről, és belekevejük a párolt (de nem szétfőzött!) brokkolit.

Amikor a krumplik megsültek, kereszt-alakban bevágjuk a héjukat, kicsit kikaparunk a belsejükből (a kikapart krumplit is a brokkolihoz keverjük), a brokkolit pedig a krumplikba, krumplikra halmozzuk.

Brokkoli helyett más zöldséget is tölthetünk a krumplikba.

   

p1260573-ddd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Ineu Hotel Moara cu Noroc

(Máté Zoltán, 2014.11.20 08:20)

Egyszerű és finom

Vgesztesi@gmail.com

(V, 2014.03.19 02:21)

krumpli

(Dorka, 2009.09.09 07:07)

Wendys krumpli! Ezer éve nem ettem ilyet.
Puszi a receptért!

Szia!

(Szamóca, 2009.03.18 07:19)

Vagy kikanalazod a krumplit a héjából, vagy (urambocsá!) megeszed a (sütés előtt jó alaposan lesikált) héjat is.
A Wendy’s étteremláncnak van egy ehhez hasonló (szintén héjas krumplis) étele, ami nekem nagyon ízlett. Azt akartam megcsinálni itthon. Így jött létre ez az étel.

amatőr

(nézelődő, 2009.03.18 03:54)

Kérdezem, ha így rárakom a krumpleszra a brokkolis sajtmártást, hogyan szedem utána le a héját? Szétdöntöm? Az nem lehet ... de akkor hogyan?