Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

EMBERMESÉK


BROKKOLIS-SAJTOS LEPÉNY

2015.04.10

p1660400-ddd.jpg

 

Hozzávalók (1 személyre):

10 dkg brokkoli, 
1 közepes krumpli, 
10 dkg mozzarella (vagy valamilyen nem túl erős ízű, reszelhető sajt), 
2-3 gomba (kihagyható), 
1 púpozott evőkanál liszt, 
8-10 szál petrezselyemzöld, 
1 kávéskanál só, 
negyed kávéskanál őrölt bors, 
1 tojás, 
olaj.

 

Elkészítés:

A brokkolit megfőzzük. A megtisztított, felszeletelt gombát néhány csepp olajon átpirítjuk. A krumplit és a sajtot apró lyukú reszelőn lereszeljük, majd összekeverjük a villával összetört brokkolival, a gombával, az apróra vágott petrezselyemmel, a liszttel, a sóval és a borssal. A masszát egy enyhén megolajozott tapadásmentes serpenyőbe terítjük, és kis lángon, lassan addig sütjük, míg az alja barnulni nem kezd. Ekkor ráborítunk egy beolajozott tányért, a lepényt gyors mozdulattal ráfordítjuk, majd visszacsúsztatjuk a serpenyőbe, és a másik felét is megsütjük. Az ételt tükörtojással a tetején tálaljuk.