BROKKOLIS-SAJTOS LEPÉNY
Hozzávalók (1 személyre):
10 dkg brokkoli, 1 közepes krumpli, 10 dkg mozzarella (vagy valamilyen nem túl erős ízű, reszelhető sajt), 2-3 gomba (kihagyható), 1 púpozott evőkanál liszt, 8-10 szál petrezselyemzöld, 1 kávéskanál só, negyed kávéskanál őrölt bors, 1 tojás, olaj.
Elkészítés:
A brokkolit megfőzzük. A megtisztított, felszeletelt gombát néhány csepp olajon átpirítjuk. A krumplit és a sajtot apró lyukú reszelőn lereszeljük, majd összekeverjük a villával összetört brokkolival, a gombával, az apróra vágott petrezselyemmel, a liszttel, a sóval és a borssal. A masszát egy enyhén megolajozott tapadásmentes serpenyőbe terítjük, és kis lángon, lassan addig sütjük, míg az alja barnulni nem kezd. Ekkor ráborítunk egy beolajozott tányért, a lepényt gyors mozdulattal ráfordítjuk, majd visszacsúsztatjuk a serpenyőbe, és a másik felét is megsütjük. Az ételt tükörtojással a tetején tálaljuk.