Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


BUNDÁS KARFIOL

2014.10.10

Hozzávalók:

1 kg karfiol, 10 dkg liszt, 3 tojás, 10 dkg zabpehely, 5 dkg reszelhető sajt, őrölt bors, . A sütéshez: olaj.

 

Elkészítés:

A karfiolt rózsákra szedve bő, forrásban levő, sós vízbe dobjuk, 2 percig főzzük, majd leszűrjük és kihűtjük. (Nem szabad szétfőnie.)

Előkészítünk három kb. 1/2 liter űrtartalmú, zárható műanyag dobozt.

Az egyik dobozba beleszórjuk a lisztet, a másikba a késes aprítóban nagyjából összedarált zabpelyhet és a finomra reszelt sajtot. A harmadikba a villával fölvert, sózott, borsozott tojás kerül.

A karfiolt kisebb adagokban először a liszthez tesszük, ezután a dobozt lefedve néhányszor megforgatjuk, hogy a liszt mindenütt bevonja a zöldséget. Utána a lezárt dobozos tojással, majd a sajtos zabpehellyel rázzuk össze.

Végül forró olajban kisütjük.

 

p1620204-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.