Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


CSICSÓKALEVES

2011.10.30

Hozzávalók:

50 dkg csicsóka, 2 közepes sárgarépa, 1 közepes petrezselyemgyökér, 5-6 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, 1 csomó petrezselyemzöld. Levesbetétnek 25-30 dkg gomba, fél evőkanál étolaj, só, őrölt bors. Köretnek fejenként 1 zsemle vagy két kis szelet kenyér és 2 szelet sajt.


p1070503-ddd.jpg

 

 

Elkészítés:

A csicsókát és a répaféléket megtisztítjuk, összevágjuk és egy liter vízben föltesszük a tűzre. Megsózzuk, megborsozzuk, összekötve beletesszük a petrezselyem háromnegyedét, aztán puhára főzzük. Amikor a zöldségek már megpuhultak,. belereszeljük vagy belenyomkodjuk fokhagymanyomón a fokhagymát, amivel még öt percig főzzük.

Amíg a leves fő, a megtisztított, fölszeletelt gombát az étolajon átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozáadjuk a megmaradt petrezselyemzöldet apróra vágva, és addig főzzük, amíg minden leve elpárolog.

A zsemléket félbevágjuk, megpirítjuk, aztán grillsütőben rájuk olvasztjuk a sajtot.

A megfőtt levesből kivesszük a petrezselyemcsokrot. A levest összeturmixoljuk.

Tálalásnál minden tányér aljára 1-2 evőkanál gombát adagolunk, rámerjük a forró levest és sajtos pirítóst adunk hozzá.

Jó étvágyat!


Tipp:

Krémesebbé teheted a  levest, ha turmixolás előtt néhány kanál tejfölt vagy tejszínt adsz hozzá.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.