Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


CUKKINI TÖLTVE

2013.11.21

Hozzávalók:

4 zsenge cukkini, 3 szikkadt zsemle, 25 dkg gomba, 15 dkg zöldborsó, 1 kisebb vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 tojás, negyed kávéskanál őrölt bors, 1 evőkanál étolaj, só.

 

p1470071-dd.jpg



Elkészítés:

A zsemlét összetépkedjük, és meleg vízbe áztatjuk. A cukkinit félbevágjuk (ha hosszúkás, hosszában), és kikaparjuk a magos belsejét úgy, hogy legalább fél centi vastag fala maradjon, majd enyhén besózzuk.
A kis kockákra vágott hagymát üvegesre sütjük az olajon. Hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott gombát, a cukkini felaprított belsejét és a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, míg el nem fő a leve.  A zsemléből kicsavarjuk a vizet, és a gombához keverjük. Ezután a tölteléket langyosra hűtjük.
Közben a cukkiniről leitatjuk a nedvességet, a zöldséget sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben tíz percig sütjük.
A langyos töltelékbe belekeverjük a tojást és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Nagyon alaposan összedolgozzuk, majd a sütőből kivett fél cukkinikbe kanalazzuk. Visszatesszük a sütőbe, és 25-30 perc alatt megsütjük.

 

Tipp:
A töltelék tetejét sütés előtt megszórhatjuk reszelt sajttal.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.