Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


CUKKINIFASÍRT

2008.01.28

CUKKINIFASÍRT 1.

 

Hozzávalók:

2  zsenge cukkini, 2 közepes nagyságú krumpli, 1 tojás, 2-3 evőkanál liszt, 2 gerezd fokhagyma lereszelve, étolaj, só, őrölt bors. Olaj a kisütéshez.

 

p1150707-dd.jpg

     

Elkészítés:

A cukkinit és a krumplit kislyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk, borsozzuk, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát és a lisztet. A hozzávalókat jól összekeverjük.
A keverékből nagy evőkanálnyi halmokat rakunk egy kiolajozott, előmelegített serpenyőbe. A lángot mérsékeljük a serpenyő alatt. Amikor a fasírtok alsó oldala megpirul, lapátkanállal megfordítjuk, és kicsit lenyomkodjuk őket, aztán megsütjük a másik felüket is.

  

CUKKINIFASÍRT 2.

 

Hozzávalók:

3  zsenge cukkini, 1 tojás, 2 gerezd fokhagyma és 1 kis fej vöröshagyma lereszelve, 5 dkg reszelt sajt, 3 szelet kenyérbél nagyon apró kockákra vágva vagy összemorzsolva, 1 evőkanálnyi finomra vágott petrezselyemzöld, pirospaprika, étolaj, só, őrölt bors, zsemlemorzsa.

  

cukkini-fasirt-6-007-dd.jpg

   

Elkészítés:

A cukkinit kislyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk, öt percig állni hagyjuk, aztán nagyjából kinyomkodjuk a levét, paprikázzuk, borsozzuk, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát és vöröshagymát, az aprított petrezselymet, a reszelt sajtot és a kenyeret. A hozzávalókat jól összekeverjük. Ha a massza annyira lágy, hogy nem lehet belőle kézzel pogácsákat formálni, akkor keverjünk még hozzá 1-2 kanál zsemlemorzsát.
A keverékből púpos evőkanálnyi darabokat szaggatunk ki. A kezünkkel lapos pogácsaformára igazítjuk, zsemlemorzsában megforgatjuk, és bő forró olajban megsütjük.

 

CUKKINIFASÍRT 3.

 

Hozzávalók:

2-3  zsenge cukkini (kb. 30 dkg), 1 tojás, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg reszelt sajt, 5 dkg liszt, 1 kisebb lilahagyma apró kockákra vágva, só, őrölt bors, étolaj.

 

p1360684-dd.jpg

    

Elkészítés:

A cukkinit lereszeljük, sózzuk, borsozzuk, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a zúzott vagy lereszelt fokhagymát, az aprított lilahagymát, a reszelt sajtot és a lisztet. A hozzávalókat jól összekeverjük. A masszából nagy evőkanálnyi halmokat rakunk egy kiolajozott, előmelegített serpenyőbe. A lángot mérsékeljük a serpenyő alatt. Amikor a fasírtok alsó oldala megpirul, lapátkanállal óvatosan megfordítjuk őket, aztán megsütjük a másik felüket is.

 

Nézd meg a Beastie's Bistro cukkinifasírt receptjét is!

 

cukkinifasirt-11-020-dd.jpg

p1340903-dd.jpg

p1400933-dd.jpg

 

 

SAJTOS CUKKINIFASÍRT

 

Hozzávalók:

2-3  zsenge cukkini (kb. 30 dkg), 1 tojás, 3-4 gerezd fokhagyma, 10 dkg durvára reszelt sajt, 5 dkg zsemlemorzsa, só, őrölt bors, őrölt kömény, étolaj.

 

p1360226-dd.jpg

    

Elkészítés:

A cukkinit  durvára reszeljük, megsózzuk, és negyed órát állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét. Ezután megborsozzuk, megszórjuk negyed kávéskanál őrölt köménnyel, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, a reszelt sajtot és a morzsát. A hozzávalókat jól összekeverjük. A masszából lapos pogácsákat formázunk, és fél ujjnyi forró olajban sütni kezdjük őket. Amint beletettük az olajba a fasírtokat, a lángot mérsékeljük. A fasírtokat egyszer megfordítjuk, és a másik oldalukat is aranybarnára sütjük.

Kínálhatjuk salátával, fokhagymás tejföllel, tehetjük zsemlébe, de adhatunk hozzá hagyományos köretet is.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Cukkini fasírtról.

(Maria, 2013.08.13 16:13)

Mivel túlsúlyommal küzdök, most a cukkinit fedeztem fel magamnak. Nem gondoltam, hogy ilyen sokféle formában készíthető. Egyébként is nagyon kedvelem a cukkinit, patiszont, padlizsánt... Most a cukkini fasírtot készítem el magamnak. Úgy gondoltam, hogy nem olajban sütöm meg, hanem maffinformában. A húsból készűlt fasírtot már rég óta sütőpapírral bélelt maffinformában sütöm. Ezzel is kevesebb zsír kerül a szervezetembe.

cukini

(Zsuzsi, 2012.08.23 12:28)

Üdv!
Sok cukkinim termett az idén.Rántottam,töltöttem,rétegeztem és csináltam belőle a padlizsánkrém mintájára pástétomot.A hagymát megpároltam az olajon,hozzátettem a kockára vágott cukkinit,mikor megpuhult szétmixeltem,sóztam,borsoztam,hozzátettem kis mustárt és tejfölt,és belereszeltem egy kis fokhagymát.Kenyérrel sok paradicsommal nagyon finom.Köszönöm csak ennyi.Szép napot kívánok és jó főzőcskézést mindenkinek!

tök

(judit0625, 2011.07.11 15:37)

Köszönöm a gyors választ, és bocs, hogy én ilyen sokára reagáltam. :)
Igaz, hogy összehasonlítási alapom nincs, de tökből is nagyon fincsi lett!!!

Tök

(Szamóca, 2011.07.07 18:31)

Szia Judit!
Igen, szerintem tökből is meg lehet csinálni.
Azt gondolom, a cukkini és a tök többnyire fölcserélhetők egymással. Cukkiniből például remek tökfőzeléket lehet főzni. :)

Re: Tök

(judit0625, 2011.07.11 15:35)

Köszi a gyors választ!! És bocsika , hogy csak most írok vissza..
Tökéletes lett tökből is!!!
Habár összehasonlítási alapom nincs, de nekünk tökből fincsi lett!!!

Re: Tök

(judit0625, 2011.07.11 15:35)

Köszi a gyors választ!! És bocsika , hogy csak most írok vissza..
Tökéletes lett tökből is!!!
Habár összehasonlítási alapom nincs, de nekünk tökből fincsi lett!!!

Cukkini fasírt

(Judit0625, 2011.07.07 18:22)

Szerintetek tökből is meg lehet csinálni? Mert tököm van, de cukkinim most nincs. :) Köszi előre is!

Cukkinifasírt

(Szamóca, 2011.06.07 09:48)

Szia!
Nálam a fokhagyma az, ami kihagyhatatlan a cukkinifasírtból. De a lilahagyma is határozottan jó tesz neki. Meg szerintem a vöröshagyma is, a snidling is, sőt, a medvehagyma is és minden hagymaféle. :)

cukkini fasírt

(Beastie, 2011.06.07 05:39)

igen, hagymát bele, még még :) volt, amikor én is ilyen ízletesre csináltam, ez most valahogy kimaradt belőle. Köszi a kereszt hivatkozást :)

Cukkini fasírt

(Szamóca, 2010.02.18 16:12)

Remélem, ízlett!

Cukkini fasirt 3

(bertold, 2010.02.16 21:29)

NAGYON TETSZIK A RECEPT
MEGKÓSTOLOM
GRATULÁLOK
ÜDV: Bertold-:))))