Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


CUKKINIVEL TÖLTÖTT KRUMPLI

2013.06.04

Hozzávalók (4 személyre):

8 közepes krumpli, kb. 80 dkg zsenge cukkini, 2 tojás, 3-4 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt sajt, 10 dkg zsemlemorzsa, 10-15 szál petrezselyemzöld, só, őrölt bors, néhány szelet süthető sajt (kihagyható).

 

p1360724-dd.jpg

  

Elkészítés:

A krumplit alaposan megmossuk, és hájában megfőzzük.

Közben a cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, megszórjuk két kávéskanál sóval, és tíz percig állni hagyjuk. Ezután kinyomkodjuk a levét, hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot, a zsemlemorzsát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát és néhány csipet borsot. Az egészet összekeverjük.

A megfőtt krumplit langyosra hűtjük, majd egy éles szélű kiskanállal kiszedjük a belsejét úgy, hogy egy centi vastag fala maradjon. A kivájt krumplit a cukkinis töltelékbe dolgozzuk.

A töltelékkel púposan megtöltött krumplikat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, a tetejükre tehetünk egy-egy szelet sajtot, majd 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a töltelék barnulni nem kezd. 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.