Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


DÖDÖLLE ZALAI LASKÁVAL

2012.04.13

Hozzávalók:

50 dkg laskagomba, 1 vöröshagyma, 1 dl tejföl, 3 evőkanál étolaj, 2 evőkanál liszt, só, őrölt bors, 2-3 babérlevél, pár csepp ecet.

A dödölléhez: 50 dkg burgonya, 3-4 evőkanál liszt, 3 evőkanál étolaj, só.

    

p1150355-dd.jpg

   

Elkészítés:

A dödölléhez a burgonyát annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi, teljesen puhára főzzük úgy, hogy a főzés közben az elpárolgó vizet nem pótoljuk. Úgy jó, ha a megfőtt krumplin minél kevesebb víz marad. Amikor megfőtt, a megmaradt főzővízzel együtt összetörjük (pl. krumplinyomóval). Ezután a krumplipürét elkeverjük a liszttel.

A gombához az apró kockákra vágott vöröshagymát üvegesre sütjük 1 evőkanál olajon. Hozzáadjuk a csíkokra vágott laskát. Megsózzuk, megborsozzuk, beletesszük a babérlevelet, és elpárologtatjuk a gomba levét.

Közben 2 evőkanál olajból és a lisztből világos rántást készítünk. Felöntjük egy nagy bögre hideg vízzel, és a gombához adjuk. Jól átkeverjük, és összeforraljuk. Beletesszük a tejfölt, pár csepp ecettel savanyítjuk, és még 5 percig főzzük.

Egy nagy serpenyőbe olajat öntünk. A krumplis masszát evőkanállal az olajba szaggatjuk. Ezután a serpenyőt rázogatva a krumpligaluskákat kicsit megpirítjuk. (Megkeverni nem szabad.)

A gombát a dödöllével körítve tálaljuk. Az étel tetejét meglocsolhatjuk tejföllel.

  

p1150366-dd.jpg

  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.