Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


ÉDESANYÁM BORSÓLEVESE

2013.05.03

Hozzávalók:

40 dkg zsenge zöldborsó, 30 dkg újkrumpli, 25 dkg gomba (legfinomabb szegfűgombából vagy májusi pereszkéből, de a csiperke is jó hozzá), 2 friss sárgarépa, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 1 teáaskanál étolaj, só, cukor.

      

p1340670-dd.jpg

       

Elkészítés:

A megtisztított, feldarabolt sárgarépát és gombát valamint  a borsót az olajon kb. 10 percig lefedve pároljuk. (Ha nem zsenge a borsó, egy deci vizet öntünk rá a párolás kezdetén.) Ezután rászórjuk a cukrot, kevergetve pirítjuk 1-2 percig, aztán sózzuk, és felöntjük annyi vízzel, amennyi háromszorosan ellepi. Beletesszük a csokorba kötött petrezselymet, és lassú tűzön, gyöngyözve főzzük. Negyed óra elmúltával beletesszük a felkockázott krumplit. Ha az összes zöldség megpuhult, tálaljuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Tokeletes

(Gergely Bea, 2013.12.03 14:26)

Egyszeruen tokeletes ez a borsoleves.