ÉDESANYÁM BORSÓLEVESE
Hozzávalók:
40 dkg zsenge zöldborsó, 30 dkg újkrumpli, 25 dkg gomba (legfinomabb szegfűgombából vagy májusi pereszkéből, de a csiperke is jó hozzá), 2 friss sárgarépa, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 1 teáaskanál étolaj, só, cukor.
Elkészítés:
A megtisztított, feldarabolt sárgarépát és gombát valamint a borsót az olajon kb. 10 percig lefedve pároljuk. (Ha nem zsenge a borsó, egy deci vizet öntünk rá a párolás kezdetén.) Ezután rászórjuk a cukrot, kevergetve pirítjuk 1-2 percig, aztán sózzuk, és felöntjük annyi vízzel, amennyi háromszorosan ellepi. Beletesszük a csokorba kötött petrezselymet, és lassú tűzön, gyöngyözve főzzük. Negyed óra elmúltával beletesszük a felkockázott krumplit. Ha az összes zöldség megpuhult, tálaljuk.
Tokeletes
(Gergely Bea, 2013.12.03 14:26)