Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


ÉDESBURGONYA (BATÁTA) FOKHAGYMÁSAN

2008.01.25

Hozzávalók:

1 kg édesburgonya, 2 fej fokhagyma, 2-3 evőkanál étolaj, só, őrölt bors.

   

Kép

  

Az édesburgonyát megtisztítjuk és kockákra vágjuk. Egy tűzálló tálba szórjuk egy rétegben. Rászórunk az egy fokhagymát  gerezdekre szedve. (A fokhagymát nem kell megpucolni.) Meglocsoljuk 2-3 evőkanál étolajjal, megszórjuk egy-két csipet sóval, őrölt borssal, az egészet összeforgatjuk, hogy az olaj és a fűszer mindenütt bevonja, aztán a tálat szorosan lefedjük alufóliával, és 15-20 percre 220 fokos sütőbe tesszük.

15 perc leteltével megnézzük, hogy az édesburgonya megpuhult-e. Ha nem, visszatesszük még pár percre lefedve a sütőbe. Ha igen, levesszük róla a fóliát, és még 5 percig lefedetlenül pirítjuk.

Az édesburgonyát fűszerezheted ízlésed szerinti zöldfűszerrel is, például rozmaringgal, borsikafűvel, kakukkfűvel...

Tálalásnál adhatsz hozzá fokhagymás tejfölt.

 

Kép

 

Tipp:

Készítheted az édesburgonyán kívül más zöldségekkel is. Például padlizsánnal, cukkinivel is nagyon finom.

 

 edeskrumpli-14-006-ddd.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.