Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


FINOMFŐZELÉK

2008.01.24

 finomfozelek-1-016-dd.jpg

  

Hozzávalók:
Negyed kiló zöldborsó, negyed kiló karikákra vagy kockákra vágott sárgarépa, negyed kiló rózsáira szedett karfiol, 1-2 evőkanál cukor, 3 púpozott evőkanál finomliszt, 2 dl tej, egy csokor nagyon apróra vágott petrezselyemzöld, só. (A felsorolt zöldségeken kívül természetesen használhatsz a finomfőzelékhez például karalábét, kelbimbót, brokkolit, cukkinikarikákat is.)

  

p1670649-dd.jpg

  
Elkészítés:
A zöldségeket annyi vízben, amennyi ellepi őket a cukorral és sóval ízesítve majdnem puhára főzzük (ne főzzük szét!). Amikor megpuhultak, apróra vágott petrezselyemzölddel szórjuk meg őket. A tejet csomómentesre keverjük a liszttel. A lisztes tejet a zöldségekhez öntjük, és a főzeléket gyakran megkevergetve újra felforraljuk, ha kell, utánaízesítjük, majd az újbóli forrás után mérsékelt tűzön még öt percig főzzük.

  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.