Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


FOKHAGYMÁS GOMBA

2008.01.24

 p1630585-dd.jpg

   

Hozzávalók:

50 dkg gomba, 2-3 gerezd fokhagyma, 3 dkg vaj, 2 dl tejszín, só, őrölt (fehér)bors, egy evőkanálnyi apróra vágott petrezselyemzöld.

  

Kép

  

Elkészítés:

Egy serpenyőben fölolvasztjuk a vajat. Beleszórjuk a nagyon vékony szeletekre vágott fokhagymát, pár pillanatig kevergetjük, aztán hozzáadjuk a földarabolt gombát, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg a gomba leve nagyrészt elpárolog. Ekkor felöntjük a tejszínnel, beleszórjuk a petrezselymet, és jól összeforraljuk.

 

p1030818-dd.jpg

   

Tésztával, nokedlivel, rizzsel, gnocchival, krumplifánkkal tálalhatjuk, de adhatjuk mártásnak más ételek mellé is.

 

p1110193-dd.jpg

  p1120618-dd.jpg

  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.